Forslag: Læg gasrør syd for Brylle og Tommerup

Borgmester Søren Steen Andersen (V) vil gerne undgå, at gasledningen føres igennem de to Tommerup'er, som kommunen har planer om skal vokse sammen på sigt. Foto: Assens Kommune. Kasper Andersen KAFOTO

Forslag: Læg gasrør syd for Brylle og Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune foreslog på mandagens møde med Energinet, at det nye gasrør Baltic Pipe bliver placeret syd for Tommerup og Brylle.

Egentlig vil Assens kommune helst have placeret den nye gasrørledning op ad den eksisterende ved motorvejen.

Men under et møde med Energinet mandag blev det klart, at det sandsynligvis ikke kommer til at ske.

- I korte træk undrede vi os over, hvorfor man ikke ville lægge gasrøret ved motorvejen. Men Energinet forklarede, at det er meget vanskeligt, fordi der er sket rigtig meget, siden man etablerede den eksisterende ledning. Samtidig mangler man at beslutte den endelige linjeføring ved jernbanen, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Udmeldingen har dog ikke fået kommunen til at give op på at få ændret placeringen af gasrørledningen, som man mener kan ødelægge kommende byudvikling, hvis der ikke gøres noget.

- Der er flere greb. Man kan flytte placeringen eller gøre sikkerhedsafstanden så smal som muligt, så man skåner flest muligt. På mødet foreslog vi også at lægge ledningen syd om Tommerup og Brylle, siger Søren Steen Andersen.

Baltic Pipe
Baltic Pipe-projektet er et samarbejde mellem Energinet og det polske gastransmissionsselskab Gaz-System S.A. om en gasrørledning, der skal forbinde Danmark og Polen med de norske gasfelter.

Gasrørledningen består af 800-950 km gasrør i Nordsøen, Danmark, Østersøen og Polen. Det ventes klar til drift i 2022.

Udbygningen vil have en kapacitet på op til 10 milliarder kubikmeter gas om året.

Ifølge Energinet vil projektet gavne forsyningssikkerheden. Polens energiforsyning er i øjeblikket usikker, fordi Polen er afhængig af gas fra det russiske selskab Gazprom.

Kan ikke love noget

På mødet deltog fem medarbejdere fra Energinet, kommunaldirektøren, Søren Steen Andersen, fagdirektøren og en planmedarbejder fra Assens Kommune.

- Vi havde et godt møde, og de var lydhøre. Men de kan ikke love noget. Vores opfordring er, at de skal tage det fornødne hensyn, fordi det er lange streger, vi snakker om i byudviklingen, siger Søren Steen Andersen.

Høringssvar finpudses

Han oplyser, at kommunen ikke har aftalt et nyt møde med Energinet, men at der kan komme flere senere i forløbet. Nu skal Assens Kommune dog først have udarbejdet sit høringssvar.

- Det bliver finpudset efter mødet med Energinet. Men vi vil stadig gøre opmærksom på de problemer, der er, siger borgmesteren.

Den første høringsfrist var den 22. januar, men Assens Kommune har fået udsat fristen til 1. februar.

Næste høring er til efteråret, og i mellem tiden er Energinet også i dialog med lodsejere, som kan risikere at få indskrænket råderetten over deres jord.

Forslag: Læg gasrør syd for Brylle og Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce