Forslag: Endnu et stævne med træskibe i Assens Havn

De bevaringsværdige træskibe har flere gange gjort stop i Assens på deres vej rundt om Fyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Forslag: Endnu et stævne med træskibe i Assens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Havn kan få besøg af 60-100 ældre fartøjer og 500-600 besætningsmedlemmer, hvis Træskibssammenslutningens Pinsestævne kommer til byen i 2019.

Assens: Assens Havn har haft besøg af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe, og i øjeblikket er Georg Stage også forbi det vestfynske. Nu kan havnen måske få besøg af endnu flere fine træskibsgæster.

I 2019 er der mulighed for, at Træskibssammenslutningens Pinsestævne kan afholdes i Assens.

Pinsestævnet er en 45 år gammel tradition, hvor foreningen mødes for at afholde genralforsamling og vise deres skibe frem.

- Det er rigtig, at Assens har vist interesse, og at vi kigger på, om stævnet kan komme dertil. Der sker meget spændende med havnemiljøet nu, hvor havnen bliver kommunal, der er interessant for vores skibe, og derfor kigger vi på det, siger Merete Ettrup, som er forretningsordfører for foreningen Træskibssammenslutningen.

Hun fortæller, at pinsestævnet er der, hvor skibene besøger nogle byer, der gør noget godt for skibene, og at det er det stævne, hvor der kommer allerflest skibe fra foreningen.

Endnu en byfest

I øjeblikket er der forhandlinger i gang mellem foreningen og Assens Kommune.

- Jeg synes personligt, at det kunne være et godt initiativ, men det koster nogle penge, så vi skal lige være klar over, om vi kan magte det organisatorisk og økonomisk, siger Ena Nørgaard, formand og Kultur- og Fritidsudvalget (frem til nytår, red.).

På udvalgsmødet i december tilkendegav udvalget, at de var positive overfor projektet, men at det var en beslutning for det nye byråd og det kommende udvalg for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur. Grunden er, at praktikken og økonomien bag arrangementet skal undersøges.

- Det var bedre at sende det til videre behandling, end at give afslag nu, fordi der er så mange usikkerheder. Vi skal først have klarlagt, hvordan vi kan tjene pengene ind igen, siger Ena Nørgaard.

Og lige præcis byens udbytte er også i Pinsestævnets interesse.

- Det er ikke meningen, at det skal være en stor udskrivning. Det skal være et stort stævne for hele byen. Det er ikke bare skibe, der kommer og tager hjem igen. Det skal involvere de lokale og sætte aftryk på byen, så det giver noget, for det trækker jo mange mennesker til, siger Merete Ettrup.

Foreningen håber, at de enten i 2019 eller på et senere tidspunkt kommer til Assens. Økonomisk anslås det, at et pinsestævne ville koste mellem 650.000 kroner og 950.000 kroner.

Forslag: Endnu et stævne med træskibe i Assens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce