Forsikringen for barsk for de små


Forsikringen for barsk for de små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget tager i næste uge stilling til en ny forsikringsordning med meget lavere selvrisiko

Der er udsigt til, at institutionerne fremover vil slippe fra indbrud med langt mindre udgifter, end det har været tilfældet det seneste halvandet år.

Med den gældende ordning er der en selvrisiko på 100.000 kroner, hvilket i praksis betyder, at der sjældent er nogen hjælp at hente hos forsikringen.

I kommunen er der opmærksomhed på, at den høje selvrisiko er et problem, og derfor skal Økonomiudvalget i næste uge tage stilling til en ændring af forsikringspolitikken.

Højst 20.000 kroner

Oplægget er ifølge borgmester Finn Brunse (S), at institutionerne fremover kun skal betale halvdelen af den direkte skadeudgift og højst 20.000 kroner.

- Det var tydeligt, da vi vedtog den gældende ordning, at den kunne være ødelæggende for de decentrale institutioners økonomi. Derfor nævnte jeg også dengang, at vi kunne tage det særskilt op, hvis nogle var særligt uheldige, og derfor synes jeg også, det er en rimelig justering, siger Finn Brunse.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad indbrud har kostet institutionerne, siden Assens Kommune for halvandet år siden indførte risikostyring og gik over til selvforsikring.

- Institutionerne har skullet indberette deres skader, men har taget let på det, fordi de alligevel ikke fik noget ud af det. Derfor mangler vi overblikket, siger finanschef Gunnar Markvardsen.

Hærværk ikke forsikret

For nylig var gårdbørnehaven Overmarksgården i Tommerup udsat for indbrud, hvor blandt andet computerudstyr for 60-80.000 kroner forsvandt. Og i denne uge har vi fortalt om Tommerup Motocross & Speedwayklub, der på tre måneder har været udsat for både indbrud og hærværk. Udgifter til reparationer og genanskaffelser vil æde over halvdelen af klubbens aktivitetsbudget.

Hærværk vil man ifølge Gunnar Markvardsen dog aldrig kunne forsikre sig imod.

- Udgifterne vil være så store, at det ikke står mål med det, vi får for dem, siger han.

Institutionerne må også imødese, at udgifterne til forsikringspræmien bliver større for institutionerne, hvis forslaget om en væsentligt lavere selvrisiko vedtages.

Den lidet fordelagtige forsikring var ifølge Gunnar Markvardsen en følge af kommunesammenlægningen og kravet om at mindske udgifterne.

Forsikringen for barsk for de små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce