Røverfesten i Vissenbjerg blev drillet af det danske sommervejr, som kan vise sig at hæve udgiftsniveauet.

Vissenbjerg: Den danske sommer var i drillehumør under Røverfesten i Vissenbjerg i år.

Eller rettere: Den danske sommerregn.

Det fortæller formand for Røverfesten, Allan Nielsen, i en foreløbig status over årets festivitas, som har fundet sted i byen hvert år siden 1964.

Røverfesten

Den første Røverfest fandt sted lørdag 12. og søndag 13. august 1964.Det var Vissenbjerg-Bred Idrætsforening, Vissenbjerg Gymnastikforening, Skalbjerg Boldklub, Andebølle Gymnastikforening, Bred Borgerforening, Vissenbjerg Skytteforening og sognerådet i Vissenbjerg, der samarbejdede om den første byfest.Det lå lige for at kalde den for Røverfesten med slet skjul henvisning til de kendte og frygtede røvere fra Vissenbjergskovene.Formålet med Røverfesten var at skaffe midler til en ny idrætshal ved idrætspladsen nord for Præsteskoven.

- Omsætningsmæssigt ligger vi et par procent under, lyder Allan Nielsens umiddelbare vurdering.

- Vi har ikke gjort status over økonomien endnu. Det er først på plads engang i september, når vi har fået alle regninger ind. Der er nogle regninger, vi måske ikke helt kender. Vi fik nogle ekstra udgifter på grund af al den vand, der kom. Jeg er lidt spændt på at se, hvad det har kostet os, siger Allan Nielsen.

Røverfolkene var nødt til at etablere bl.a. en rampe nede bagved på pladsen, som kræmmere og kunstnere blev nødt til at bruge for at komme frem i vejrliget.

Skal træde frem

På trods af regnen, kom der nogenlunde samme antal publikummer som sidste år, vurderer Allan Nielsen.

- Det vat nogenlunde status quo, siger han.

- Der var cirka 6000 betalende gæster, fortæller han.

Dem skal man plusse med børn, og så er det cirka 8500 gæster.

Og opbakningen? Fyens Stiftstidende skrev for nylig, at den frivillige opbakning haltede og festen kunne være i fare for ikke at blive til noget fremover uden de frivillige hænder. Allan Nielsen svarer:

- Vi har fået en del, der gerne vil være med til at hjælpe næste år. Det prøvede vi også sidste år, hvor folk står og siger 'vi vil rigtig gerne hjælpe'. Men nu er vi nødt til at se, at de også træder frem i lyset, når vi kommer lidt længere hen. Jeg begynder at tage fat i dem i september, når vi begynder at have vores regnskab på plads, fortæller Allan Nielsen.

- Og hvad forventer du?

- At vi kører igen til næste år, det er et klart bud. Men når regnskabet kommer bliver det en bestyrelsesbeslutning - hvor bestyrelsen skal bestemme, om den tør lade os køre til næste år, hvis vi nu kommer ud med et underskud i år, siger Allan Nielsen.

Han siger, han forventer at være formand næste år også.

I år var der der Røverfest for 53. gang.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.