Formand ønsker mere bruger-indflydelse


Formand ønsker mere bruger-indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TOMMERUP - Når det gælder den fremtidige drift af Tommeruphallerne, befinder Lokky Jørgensen, relativt nyudnævnt formand for Tommerup HK, sig efter eget udsagn et sted midt imellem Lars Voldsgaards og halformand Svend Erik Larsens synspunkter.

Han afviser tanken om, at håndboldklubben alene skulle drive hallerne, det ville give den et monopol, som ikke er fair over for de andre brugerforeninger, bemærker han. Men han så meget gerne en halbestyrelse med meget mere brugerindflydelse.

Med den konstruktion, håndboldklubben har i dag med en overordnet bestyrelse og bestyrelser for de enkelte afdelinger, er der tid til også at beskæftige sig med haldrift, mener han.

Og Lokky Jørgensen kunne godt se sig selv som formand for halbestyrelsen.

Brugerflertal

- Men det skulle være en bestyrelse, der bestod af repræ-sentanter for bestyrelserne for de foreninger, der bruger hallerne. Der må godt være et par medlemmer, der ikke har rod i foreningerne, men de skal ikke have flertal. Klubberne skal kunne mobilisere et flertal, understreger han.

I dag kan man som repræ-sentant for en klub ikke få plads i bestyrelsen.

- Men halbestyrelsen har forsøgt at få klubberne til at danne et idrætssamvirke, der kunne give medindflydelse?

- Det ville give en enkelt person i bestyrelsen, der ville komme til at sidde som gidsel, mener Lokky Jørgensen.

Han oplever ikke, at hallen drives professionelt. Selv har han forgæves prøvet at få et fællesmøde med halbestyrelsen, og har klubberne brug for at blive serviceret efter klokken 16, er det næsten umuligt, og ønsket om plads til klublokaler er det svært at finde for-ståelse for, påpeger han.

Et andet argument, han fremfører for en brugerstyret hal med en høj grad af frivillighed er, at det vil give en mulighed for at gå til politikerne og bede om hjælp, når det virkelige kniber. Han nævner Verninge Idrætsforening, der for nylig fik en kommunal indsprøjtning på 50.000 kroner til at komme over et økonomisk problem.

Dyrere i storkommunen

- Hallerne kan ikke drives, så man får overskud til reparation af svømmehallen. Så må man finde et lavere ambitionsniveau, så det lige løber rundt. Det kan man kun med stort frivilligt engagement, siger Lokky Jørgensen, og engagementet kommer med medindflydelsen. Som han oplever det kniber det for brugerne at komme igennem med deres ønsker.

- Jeg er ikke helt enig med Lars Voldsgaards idé, men det er ærgerligt, at Svend Erik Larsen totalt afviser den, især når vi om få år sidder i en storkommune og skal drive hal for et eller andet beløb. Vi betaler 75 kroner i timen. I Glamsbjerg betaler de 125 kroner for en haltime. Jeg tror ikke, vi kan nøjes med 75 kroner i storkommunen, og så får vi vanskeligheder med at få det til at løbe rundt, siger han.

Formand ønsker mere bruger-indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce