Formand går i protest mod præst

Formanden og næstformanden forlader Aarups menighedsråd - og de peger begge på sognepræst Rikke Steen Knudsen som årsag.
Foto: Jørgen Hansen

Formand går i protest mod præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både formand og næstformand forlader Aarups menighedsråd i protest mod sognepræst Rikke Steen Knudsen

AARUP: Langt tids strid med sognepræst Rikke Steen Knudsen er årsag til, at formanden og næstformanden har søgt om lov til at forlade Aarups menighedsråd.

Det bekræfter de begge over for Stiftstidende, selv om de har angivet andre årsager i ansøgningerne.

- For at være mere præcis, så har jeg nogle uoverensstemmelser med præsten. I de fire år, jeg har været formand, har samarbejdet været dårligt, og det er blevet forværret det seneste år, siger Henning Thorup.

Og den 27. juni blev det direkte utåleligt, da han og præsten havde en voldsom diskussion.

Det er ham eller mig

- Det endte med, at hun råbte, at jeg skulle forsvinde, og at hun ikke ville være sognepræst mere, hvis jeg blev siddende som formand, fortæller Henning Thorup, som også oplyser, at Rikke Steen Knudsen tog den videre.

- Hun sendte en mail til menighedsrådets medlemmer, hvor hun skrev, at enten smuttede jeg, eller også gjorde hun, siger han.

Diskussionen fandt sted ved præstegården - som er stridens kerne, oplyser Henning Thorup.

For godt et halvt år siden måtte Rikke Steen Knudsen og familien flytte i sommerhus, fordi ejendommen er hærget af svamp.

Det har været på tale enten at renovere præsteboligen eller sælge den og i stedet bygge eller finde en erstatning.

- Ved ikke, hvad hun vil

Og ifølge Henning Thorup har sognepræsten klart tilkendegivet, hvor hun står.

- I hele min formandstid har hun konstant ævlet om, at det ville være rart at komme af med den præstegård, siger han.

- Men da jeg så fortalte, at det netop var det, vi arbejdede på, så sagde hun pludselig, at det skam ikke var det, hun ville. Jeg ved helt ærligt ikke, hvad hun vil, siger Henning Thorup, som i øvrigt tog Rikke Steen Knudsens trussel om at forlade sognet med mere end ét gran salt.

- Hun rejser næppe

- Det har hun truet med så tit, så det er vi vant til at høre på i menighedsrådet, siger Henning Thorup, som er sikker på, at præsten heller ikke er klar til at lade handling følge ord denne gang.

- Men situationen er uholdbar, så derfor kan jeg lige så godt trække mig. Jeg har svigtende helbred og synes ikke, jeg kan mere, siger Henning Thorup, som har begrundet sin ansøgning med netop helbredssituationen.

Uhørt ultimatum

Det har næstformand Annie Gaarsted Frandsen ikke.

Hendes begrundelse er mangel på tid.

- Arbejdet i menighedsrådet er blevet så konfliktfyldt, at jeg ikke længere kan bruge de nødvendige ressourcer på det, siger Annie G. Frandsen, som dog peger på sognepræst Rikke Steen Knudsens forsøg på at vælte formand Thorup som den egentlige årsag.

- Hvis man vil noget med demokratiet i folkekirken, så er det fuldstændig uhørt at stille sådan et ultimatum. Vi er folkevalgte, og præsten er ansat - tænk, hvis de ansatte i kommunen gjorde sådan, siger Annie G. Frandsen.

Efter hendes bedste overbevisning har formand Thorup arbejdet hårdt på at løse problematikken omkring præstegården - og det er bestemt ikke blevet værdsat af præsten.

Præsten inhabil

Og så er hun i øvrigt ligesom Henning Thorup usikker på, hvad sognepræsten egentlig vil med præstegården.

Men det er også ligegyldigt.

- Rikke Steen Knudsen har godt nok en post i menighedsrådet. Men i sagen om præstegården er hun inhabil, så hun bør holde lav profil. Og det har hun bestemt ikke gjort, siger Annie G. Frandsen, som ikke skimter rolige vande forude.

- Konflikterne vil fortsætte, og det orker jeg simpelthen ikke, siger hun.

Ansøgningerne om udtrædelse vil blive behandlet på næste møde i menighedsrådet. Det er endnu usikkert, hvornår det bliver, men Annie G. Frandsen har foreslået den 14. august.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag

Formand går i protest mod præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce