Hans Bjergegaard, formand for Assens Forsyning, siger, at forsyningsselskabet ikke gør andet end at løse de opgaver, kommunen har stillet i sin spildevandsplan.

Det er ikke Assens Forsyning, forbrugerne skal være vrede på. Det er budskabet fra Hans Bjergegaard, som er formand for forsyningsselskabet. Assens Forsyning følger nemlig bare de retningslinjer, politikerne har udstukket, lyder det.

- Som formand ønsker jeg ikke at udtale mig mere end at sige, at Assens Byråd har vedtaget en spildevandsplan. Den indeholder mange detaljer om, hvad man ønsker af kloakering i Assens Kommune. Den følger vi slavisk, fordi det er vores opgave. Det er alt, hvad vi gør, og det koster det, som det nu engang koster, siger han.

Nonprofit selskab

Prisstigningen på vandafledningsafgiften, der nu er oppe på over 70 kroner og den anden højeste på Fyn kun overgået af Ærø, er politikerne også ansvarlige for, mener Hans Bjergegaard.

- Prisstigningen er lavet ud fra, hvad det koster os at lave det arbejde, kommunen pålægger os. Vi er et nonprofit selskab og opkræver kun de kroner og øre, det koster at køre det. Hvis vi har opkrævet for meget, opkræver vi mindre næste år. Vi må hverken køre med minus eller plus over en længere årrække, siger formanden.

Hans Bjergegaard vil ikke kommentere på, om Assens Kommunes spildevandsplan, som han selv har været med til at vedtage, er for skrap.

- Jeg er forhenværende politiker, og som forhenværende politiker, vil jeg ikke give gode råd til dem, der sidder der nu, siger han.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
11
1600 bakker ham op: Michael i kamp mod Assens Forsyning

1600 bakker ham op: Michael i kamp mod Assens Forsyning

1
Udvalgsformand om udskældt selskab: Forslagene er ikke gode nok

Udvalgsformand om udskældt selskab: Forslagene er ikke gode nok