Formand for Landdistriktsrådet: Afgående udvalg klæder sig i lånte fjer

Steen-Ove Teisner er formand for beboerforeningen i Flemløse og Landidstriksrådet i Assens Kommune. Han synes ikke at Innovations- og Medborgerskabsudvalget skal bryste sig af succeser som udbredelsen af lokalråd og fibernet, for det er for det første ikke udvalgets fortjeneste - og så går det stik i mod tanken om borgerinddragelse. Foto: Martin Kloster

Formand for Landdistriktsrådet: Afgående udvalg klæder sig i lånte fjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Landdistriktsrådet, Steen-Ove Teisner, mener, at Charlotte Kjær og Innovations- og Medborgerskabudvalget klæder sig i en lånt succes, når de fremhæver fibernetudbredelsen og lokalrådene som nogle af deres succeser, og beklager, at udvalget ikke har gjort større brug af Landdistriksrådet.

Assens: Selvom beboerforeningen for Jordløse og omegn egentlig ikke ønskede at oprette et lokalråd, så gør de det nu alligevel for at imødekomme Assens Kommune, som beboerne i Jordløse og omegn fortsat gerne vil samarbejde tæt med.

Det samme gør Landdistriktsrådet, altså ønsker at samarbejde med kommunen. Men modsat de nye lokalråd, er Landdistriktsrådet, der er en interesseorganisation for kommunens mindre landdistrikter, sat uden for døren, fortæller Steen-Ove Teisner, der er formand for selvsamme råd, der nu retter kritik mod det afgående Innovations- og Medborgerskabsudvalg.

- De bruger os ikke, de bruger ikke bestyrelsen, de ser os ikke som en medspiller men en modspiller, siger Steen-Ove Teisner.

- Og nu bryster formanden sig af succesen - men i lånte fjer. Fiberudbredelsen var sat i gang af områderne selv, landsbyambassadørerne var oprindelig en idé fra Landdistriktsrådets side. Og Landsbypedellerne startede i Jordløse med inspiration fra nabokommunen, fortsætter han.

Kritikken kommer efter en artikl bragt i Fyens Stiftstidende 4. december, hvor der blev taget afsked med Innovations- og Medborgerskabsudvalget, som nedlægges i det byråd, og Charlotte Kjær (S - der tidligere hed Christiansen) blev bedt om at nævne områder, hvor udvalget har været med til at gøre en forskel. Steen-Ove Teisner mener dog ikke at afgående formand, Charlotte Kjær, kan kalde ovennævnte tiltag for udvalgets fortjeneste.

- Fiberudbredelsen var sat i gang af områderne selv. Så det mener jeg ikke, de kan tage æren for. De fik god hjælp af kommunen, men det var mere til det juridiske og til at søge penge, resten har de gjort selv. De andre tiltag med landsbypedeller og landsbyambassadørerne er heller ikke noget nyt, det er noget, man sporadisk selv har gjort. Det er boblet nedefra - så tager politikerne det op og synes, det er en god måde at aktivere borgerne på, men det er ikke deres succes, siger Steen-Ove Teisner.

Lokalråd i Assens
Se listen over de snart 13 lokalråd i Assens Kommune og hvornår de er stiftet.Innovations- og Medborgerskabsudvalget påbegyndte arbejdet med en ny lokalrådsmodel i efteråret i 2014, denne blev vedtaget i april 2016. Innovations- og Medborgerskabsudvalget nedlægges ved årsskiftet som led i en ny udvalgsstruktur i Assens Kommune.

- Andebølle Lokalråd (Maj 2016)- Brylle Lokalråd (Januar 2016)- Ebberup Lokalråd (April 2016)- Frøbjerg-Ørsted m.m. (Efterår 2016)- Glamsbjerg (dispensation til foreningen for omdannelse til lokalråd t.o.m. 2018)- Helnæs Lokalråd (Februar 2017)- Haarby Lokalråd (2013)- RØST, Rørup Sogn (Sommer 2016)- Tommeruppernes Lokalråd (November 2015)- Verninge (Forår 2016)- Vissenbjerg Lokalråd (Forår 2016)- Aarup Lokalråd (Forår 2016)- Jordløse Lokalråd (Forventet januar 2018)

Savner mere samarbejde

Det ærgrer Landdistriktsrådsformanden, at han skal sidde tilbage med skuffelse over Innovations- og Medborgerskabsudvalget. For det var oprindeligt glæde og forhåbning, der fyldte ham, da han hørte om det nye udvalg, som Landdistriktsrådet skulle høre under. Men her næsten fire år efter fortæller han, at de små landdistrikter som Flemløse, Jordløse og Turup nemt bliver overset.

- Det er ensretning. Man vil kun snakke med de store lokalråd, ikke de små borgergrupper, der er repræsenteret i landdistriktsrådet, siger Steen-Ove Teisner.

- Man snakker om samarbejde og borgerinddragelse, men det er ikke det, de lægger op til.

- Man har tværtimod splittet. Man har sørget for at putte os i nogle kasser, og så har vi opereret i hver vores kasse, uden at samarbejde på tværs af lokalrådene, siger Steen-Ove Teisner, der i den kommende byrådsperiode håber, at Landdistriktsrådet bliver taget op som aktiv samarbejdspartner igen på lige fod med både Handicaprådet og Ældrerådet.

Formand for Landdistriktsrådet: Afgående udvalg klæder sig i lånte fjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce