Formand for Kultur- og Fritid: Vi skal hjælpe hallerne, så det ikke går galt

Ena Nørgaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, vil gerne hjælpe hallerne med de udfordringer de møder. Foto: Kim Rune

Formand for Kultur- og Fritid: Vi skal hjælpe hallerne, så det ikke går galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Ena Nørgaard (K), mener, at haltilskuddet fungerer fint, som det er nu. Men hun kan godt se, at der er udfordringer, som det kan være nødvendigt at hjælpe de fondsejede haller med.

- Skolerne risikerer at skulle betale selv, hvis de er i hallen ud over det, der står i kontrakten med de fondsejede haller. Det gjorde en del skoler sidste år. Har I så ikke regnet timeantallet forkert?

- Jeg har ikke hørt, hvor mange timer de skal bruge ud over det, der er skrevet ind. Jeg har ikke hørt om, at det er et problem, men det skal vi kigge på, hvor mange timer det drejer sig om, og om det er rimeligt. Det er da et opmærksomhedspunkt, der kunne tages op.

- Flere af hallerne, især de fondsejede, oplever, at de må spare og fyre, fordi de ikke har penge nok efter den nye model, hvor foreningerne betaler mindre. Er det meningen?

- Det var bestemt ikke meningen. Vi har haft møde med dem, så jeg ved, at der er i hvert fald en hal, der har udfordringer. Så vi skal have kigget på, hvad de udfordringer er. Det er ikke meningen, at en hal, der vækster, taber penge. Det skal vi have hjulpet, så det ikke går så galt.

- Hallerne klager ikke og forstår godt, at der skal skæres til. Men flere af dem har ikke penge til at renovere eller vedligeholde faciliteterne, hvad gør de så?

- Især svømmehallerne er en udfordring, fordi det er så dyrt. Jeg har ikke hørt det, men selvfølgelig skal vi have hallerne til at have det godt, ellers gider de jo ikke være der. Så er der udfordringer, vi må få løst. Men der er bare ikke penge at tage af, så må vi flytte rundt på dem, hvis det er det, vi skal.

- Det er også en udfordring, at foreningernes betaling pr. haltime er sat ned. Hvorfor gjorde man det?

- Det var et ønske i budgetforhandlingen. Der blev lagt 500.000 ind til besparelser. De almindelige haller bliver kompenseret for de timer uanset, men jeg kan godt se, at fondshallerne mister. Det er korrekt, men jeg tænker på, hvor stort beløbet er. Er hallerne fuldt belagt, så tror jeg ikke problemet kan være så stort.

- Eksempelvis er Fyrtårn Tommerup kontraktsat til at være åben for 2600 foreningstimer, men de leverede 3847 timer i 2016. Bør deres tilskud så ikke stige?

- Ja, så har man da et gab der. De havde i forvejen en god belægning, da man udregnede deres tilskud. Så får de flere timer, så får de ikke flere penge for det. Og det er da en udfordring for den hal. Det kommer ind under Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget nu efter nytår.

- Men hvad kan man gøre for dem?

- Vi må komme med nogle gode råd. Ved mødet sidste gang opfordrede vi til, at de snakker med de andre fondshaller om, hvordan de gør det. Jeg har ikke indtryk af, at modellen er dårlig og heller ikke, at hallerne synes det.

- Det er især en bekymring, at det kan give hallerne incitament til at tage private arrangementer ind i stedet for at leje mere ud til foreninger, fordi de kan tjene mere på den måde. Hvad kan man gøre for at stoppe det?

- Man kan ikke rigtig gøre noget. Men det er ikke meningen, at egne foreninger i kommunen ikke kan komme ind, fordi hallen eksempelvis er lejet ud til en anden foreningen eksempelvis fra Odense. Det bekymrer mig, det er ikke meningen. Det må ikke ske og det skal ikke ske, så sulter vi egne foreninger.

Formand for Kultur- og Fritid: Vi skal hjælpe hallerne, så det ikke går galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce