Formand: Kunstnere ind i råd


Formand: Kunstnere ind i råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egnens kunstnere bør rådgive kommunen i kunstindkøb, lyder det fra formand for kulturudvalg efter møde

Først langede lokale professionelt arbejdende kunstnere ud efter Assens Kommune og sagde "løftebrud" her i Fyens Stiftstidende.

Så sagde formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, den konservative Truels Schultz, at kunstnerne skulle holde op med at hyle op i pressen og i stedet være konstruktive.

Men nu er der kommet helt andre penselsstrøg på lærredet, efter at de stridende parter mødtes til et hasteindkaldt møde i sidste uge.

Ja, faktisk er striden ikke blot nogenlunde ferniseret, men kunstnerne er ligefrem blevet inviteret inden for i varmen.

Nu mener kulturudvalgsformanden, at de lokale kunstnere skal hjælpe politikerne og kommunen med at vælge den rigtige kunst, når kommunen bygger nyt.

En halv procent til kunst

- Vi har vedtaget i byrådet, at en halv procent af byggesummen ved nybyggeri i Assens Kommune skal bruges på kunst. Vi politikere er ikke alvidende, selv om vi nogle gange selv tror det. Så derfor har vi heller ikke nødvendigvis forstand på kunst, men det har kunstnerne, siger han og understreger, at indkøbene både gælder lokale og andre kunstnere.

Et form for kunstnerråd skal ikke blot rådgive om kommunens eget kunstindkøb, men også om kunst og kultur i det hele taget.

Og det bliver vel modtaget af Pabiak, foreningen af professionelt arbejdende kunstnere i Assens Kommune, siger pressetalsmand Carl-Henning Aarsø, der ved mødet var sekunderet af kunstnerne Jørgen Svenstrup og Lotte Holm.

- Vi har flere gange foreslået kommunen, at vi kunne fungere som konsulenter, så det forslag er vi glade for, siger han og henviser til, at en sådan ordning fungerer i Svendborg og har fungeret i årevis i det hedengangne Fyns Amt.

Temamøde om kunst

Samtidig har Truels Schultz inviteret repræsentanter for kunstnerne til en egentlig temadrøftelse med hele det kulturelle udvalg først i det nye år.

Her er det meningen, at kunstnerne kan komme til med forslag, heriblandt forslaget om et egentlig kunstnerkatalog, som var hele stridens kerne.

Kunstnerne mente, at de var blevet lovet 50.000 kroner til et præsentations- og markedsføringskatalog for de lokale kunstnere, men pengene var brugt til noget andet.

- Nu har Schultz og embedsmændene lovet at arbejde for at finde penge til det næste år, siger Aarsø.

Kunstnerne er dog ikke helt tilfredse.

- Vi mener stadig, at vi skulle have haft det katalog, men nu er vi blevet enige om at se fremad, fordi vi tror på politikernes velvilje, siger han, der også påpeger, at kunstnerne på mødet endelig fik tak for deres indsats ved kunstudstillingen på sukkerfabrikken i Assens i forsommeren i forbindelse med Willemoesåret.

- Godt nok var Truels Schultz ikke begejstret for, at vores kritik havde været fremme i avisen. Men vi sagde blot, at vi havde jo fået et møde ud af det. Det var ikke lykkedes før, siger han.

Formand: Kunstnere ind i råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce