Formand: Ikke rimeligt at husene i Assens er halvt så dyre som i Kerteminde

En central ting i udviklingen af Assens bliver udvikling af havneområdet og at skabe forbindelse mellem det og byen. Foto: Lise Wolf

Formand: Ikke rimeligt at husene i Assens er halvt så dyre som i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En udviklingsplan skal bane vej for en udvikling af Assens, der skal trække pengestærke tilflyttere til.

Assens: Den har det hele. En charmerende gammel bymidte, et varieret handelsliv, havn, marina, badestrand, billige huse og hvis man selv vil bygge - mulighed for en villa med havudsigt. Alligevel står Assens i stampe. Men det skal der gøres noget ved. Miljø, Teknik og Plan har skudt en udviklingsplan i gang, der skal ændre på Assens' image som en lidt støvet by langt fra alfarvej til en attraktiv bosætningsby.

For udvalgsformand Dan Gørtz er det indlysende, at det burde kunne lade sig gøre. Det handler om, at Assens skal tales op, slår han fast.

- Det er ikke helt rimeligt, at Kerteminde er dyrere end Assens. Alt efter hvor du er i Odense, er der ikke meget længere til Assens end Kerteminde. Assens skal tales op. Hvis Aarup ligger på kurs 60 (hvor Odense er 100 red.), burde Assens kunne løftes til kurs 70-80 med de herligheder, der er, mener han.

Planarbejdet
Politisk styregruppe: Dan Gørtz (V), formand og Henrik Hansen (S), udvalget for Miljø, Teknik og Plan, Finn Brunse (S), formand, og Pia Offer Madsen (V), næstformand, udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, borgmester Søren Steen Andersen (V). Styregruppen skal blandt andet sikre, at alle arbejder i samme retning.Desuden vil der i forløbet blive inviteret til fem workshops.

I efteråret inviteres til en borgerworkshop og i forlængelse af denne nedsættes borgerdrevne arbejdsgrupper.

Udviklingsplanen tager udgangspunkt i planstrategien:

- Assens skal styrkes som Vestfyns Kultur-, oplevelses- og handelsmekka.

- Byens bosætningspotentialer skal styrkes.

- Attraktive erhvervsområder og turismeerhvervet skal udvikles.

Planen ventes at komme i høring i foråret 2019.

Der skal være en plan

Vejen frem mod en positiv udvikling for kommunens største by bliver i første omgang at udarbejde en udviklingsplan for byen. Det er ikke første gang, sådan en er blevet lavet, men hidtil har der været tale om delplaner som "Strukturplan for de bynære havnearealer og sukkerfabrikken i Assens", en plan for Blå Boldpark og for et søbad. Nu er det tanken, at det hele skal ses samlet og også i sammenhæng med den klimatilpasningsplan, der er undervejs for Assens. Det sker ud fra devicen, at hvis det hele tænkes sammen, er det nemmere at få ting til at ske.

Håber på Realdania

Assens Kommune har selv afsat 960.000 kroner til udarbejdelse af planen og håber at få Realdania til at fordoble beløbet. Realdania har afsat 73 mio. kroner til "Hovedbyer på forkant", der støtter projekter, der gør en eller flere byer til vækst- og udviklingsmotorer for hele kommunen. Hvorvidt Assens bliver en af dem, kommer der svar om i løbet af foråret.

- Der kan godt blive tale om genbrug af gamle planer, men nu sætter vi gang i en samlende proces, hvor vi i en bredt politisk sammensat styregruppe får overblik over værdierne i Assens som havnen, bymidten, marinaen, værftet og ser på, hvordan vi kommer videre med det store areal, vi har erhvervet (ved jordbassinerne red.) Vi skal have en plan samlet i ét dokument, og den skal udarbejdes i samspil med gode kræfter i Assens og med politikere i spidsen, der taler med samme stemme, uanset hvor vi bor, siger Dan Gørtz.

- Det handler om at få de forskellige områder til at spille sammen snarere end at spænde ben for hinanden, for eksempel at tænke klimasikringen ind, når man vil gøre noget på havnen. Det er også det, Assens Købstad (en forening red.) har efterlyst, siger udviklingsdirektør Rikke Berg.

- Hvis vi kan få det til at spille sammen er der basis for en mere gunstig udvikling. Jeg er ikke tilhænger af flere planer, men det er fornuftigt at stå sammen nu, da der er investorer, der har vist interesse, siger Dan Gørtz. Blandt andre har foreningen Assens Købstad, udtalt til avisen, at 16 investorer er klar til at stille med i alt otte mio. kroner.

Formand: Ikke rimeligt at husene i Assens er halvt så dyre som i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce