Vilja Lange valgte at træde ud af bestyrelsen for Assens Søbad, fordi hun ikke kunne gå ind for et indskrænket søbad.

Assens: Vilja Lange var medlem af bestyrelsen i Assens Søbad.

Indtil i foråret. Der trak hun sig.

- Jeg er gået ud, fordi jeg synes, det så noget broget ud. Både fordi byrådet vedtager en placering, som vi hverken har ønsket eller aftalt, og fordi jeg oplever, der ikke er fuldstændig enighed i søbadets bestyrelse, siger Vilja Lange.

- Jeg er ikke tilhænger af, vi skal lave et meget indskrænket søbad, som i virkeligheden måske kun kommer til at fungere som en bedre mulighed for vinterbadere. Jeg er tilhænger af, vi laver noget, der kan tiltrække nogle turister og i det hele taget skaber vækst i området, siger hun.

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget vedtog 4. april 2016 en igangsætning af en lokalplan for Mariendal-området med søbadet som høj prioritet, bemærker Vilja Lange.

For indskrænket

I januar i år pillede samme udvalg dog søbadet ud af lokalplanen. Søbadet ønskede derfor et møde med udvalget og havnen om sagen. På mødet blev en ny placering foreslået - på den nordligste del af havnens matrikel i et lille område, der ligger i landzone. Den placering var søbadet utilfredse med, men byrådet besluttede at igangsætte en lokalplan i det lille landzoneområde.

- Derfor bliver det indskrænket, fordi det areal, vi stilles til rådighed, er betydeligt mindre end det areal, vi har behov for, fortæller Vilja Lange.

- For at vi skal kunne være på arealet, der er landzone, skal det drejes lidt, kantes lidt, og der bliver ikke mulighed for f.eks. en bålplads, kajakker og kanoer, shelters og udenomsliv, tilføjer hun.

- Sammenholdt med det bliver så lille, og andre var vidende, om der lå en lokalplan i høring ved grundejerforeningen (1.2-9, Mariendal, red.), og der lå et projekt fra havnebestyrelsen i Assens Havn, hvor de ikke længere skulle være selvstyrehavn, så mener jeg, det er en fake-dialog, jeg har været udsat for, siger Vilja Lange.

Vi skal ligge i landzone af uransagelige årsager. Samtidig er der en lokalplan, der ikke opererer med landzone i præcis det samme område (1.2.-9, red.). Så med så meget rod og lange udsigter til at skaffe penge - og et indskrænket projekt - kunne jeg ikke se mig selv fortsætte, siger Vilja Lange.

Hun siger, hun ville ønske, kommunen gik ind i projektet og udarbejdede en lokalplan for det oprindelige projekt.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Udvalgsformand håber at finde penge til søbad

Udvalgsformand håber at finde penge til søbad

8
Søbad: Kære byråd, vi vil gerne have 10 mio. kr.

Søbad: Kære byråd, vi vil gerne have 10 mio. kr.

3
Søbadet deler vandene

Søbadet deler vandene