Forhindringsløb i Assens Kommune?


Forhindringsløb i Assens Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Dreslette Skoledistrikt er vi glade og tilfredse med den indsats, Assens Kommune lægger i at styrke landdistrikterne - via bl.a. landsbyplanerne og med den vægt der her gives i borgerinddragelsen.

Det var derfor med stor undren at læse indholdet i artiklen i Fyens Stiftstidende den 5. juni 2008 med overskriften "Hed politisk debat om 7. klasse".

Artiklen medførte umiddelbart, at tanker om serviceforringelse i de berørte landdistrikter og manglende borgerinddragelse lå lige til højrebenet.

På valgnatten blev det jo fastslået, at der ikke skulle røres ved skolestrukturen i den nuværende periode, hvilket blev hilst med glæde ikke mindst herude i landdistrikterne, hvor det at have en skole er helt afgørende for at sikre et bæredygtigt befolkningsgrundlag nu og fremover.

Det er derfor med undren, at der tages hul på sådan en debat endnu engang.

I artiklen fremhæves argumenter for flytning af 7. klasse til overbygningsskolerne, alle med udgangspunkt i problemstillinger for overbygningsskolerne, men som bosiddende i et landdistrikt med en skole, der går til og med 7. klasse, kan man ikke lade være med at tænke på hvilken serviceforringelse, der skabes ved en flytning - den lokale institution formindskes og bliver derfor mere følsom over for forandringer.

Mange af beboerne i landdistrikterne har bevidst valgt at bo på landet i nærheden af den lokale skole med de værdier den kan give i form af nærhed, tryghed og kendte rammer krydret med et godt, fagligt miljø. Børnene bliver godt rustet til både menneskeligt og fagligt "at gå ud i verden" efter 7. klasse efter den større eller mindre udviklings- og opbrudsperiode, som for langt de flestes vedkommende finder sted i både 6. og 7. klasse.

En svær, men også spændende periode for mange børn og forældre, hvor et godt kendskab til hinandens og de fælles lokale værdier kun kan gøre denne periode lettere for alle parter.

Ved at flytte børnene allerede efter 6. klasse risikeres, at det sociale netværk spredes, da det jo ikke er givet, at børnene flytter til den samme skole. I et lokalområde er det vigtigt at bevare og værne om alle samlingspunkter og -steder, og ved at flytte 7. klasse risikeres det, at eksempelvis kirken som samlingspunkt for konfirmanderne og deres forældre forsvinder, da nogle af børnene kan fravælge det lokale frem for fællesskabet med kammeraterne i den by, hvor de kom til at gå i skole.

Assens Kommune har udnævnt sig selv til "Mulighedernes Land " - med plads til mangfoldighed og forskellighed.

Lad nu ikke dette lovende slogan blot være tomme ord, men styrk fortsat landdistrikterne ved at lade os beholde, hvad vi har af gode ting og giv os mulighed for at få flere hvor dette ønskes.

Forhindringsløb i Assens Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce