Kunstforeningen Galleriet har fået flyvende start med 70 medlemmer

Aarup: - Vi havde fået et fingerpeg om interessen for vores nye kunstforening, for der var på forhånd tegnet 50 husstandsmedlemskaber og 20 erhvervsmedlemskaber, fortæller Jørgen Koch Sørensen om den stiftende generalforsamling i det nye initativ i Aarup.

Alligevel er Jørgen Koch Sørensen ovenud tilfreds med et fremmøde på 36 til generalforsamlingen.

Foreningen får galleriet, der også bruges som undervisningslokale, i kælderen under Industrien som sit udstillingslokale.

Foreningen vil, at alle kunstformer skal kunne opleves i galleriet.

- Det kan være fotos, malerier, skulpturer, installationer, glas og børnekunst, fortæller Jørgen Koch Sørensen.

Foreningen får i hvert fald til en start karakter af en ophængningsforening.

- Det handler om, at få Industrien genetableret som et udstillingssted. Vi havde drøftet, om det skulle være en traditionel kunstforening, hvor kontingentet bruges til at udlodde kunstværker, men så ville kontingentet have blevet for stort, syntes vi.

Medlemskontingentet - 150 kroner for private og 500 kroner for erhervsmedlemmer - går derfor til at drive foreningen.

Dog vil medlemmerne kunne købe udstillede kunstværker med minimum 10 procents rabat.

Generalforsamlingen valgte en bestyrelse på fem medlemmer, Jørgen Koch Sørensen, Uffe Borgen, Kis Nygaard Kristensen, Jytte Rasmussen og Ingeborg Bendixen.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Jørgen Koch Sørensen som formand, Uffe Borgen som kasserer, mens Jytte Rasmussen blev kasserer.

Udstillingerne er lagt i hænderne på et udstillingsudvalg på tre personer, Ingeborg Bendixen, Birgit Friis og Niels Jørgen Heiden.

Den første udstilling bliver med ”Højfynspigerne”, som holder sin 25 års jubilæumsudstilling i Galleriet.

Det bliver til august.

Yderligere information om Kunstforeningen Galleriet, som navnet blev, hos Jørgen Koch Sørensen på tlf. 25 38 65 36.

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.