Forbrugerekspert om flere økogrise: Vi går mere op i dyrevelfærd

Danskerne spiser økologisk svinekød som aldrig før. Arkivfoto: Laust Jordal

Forbrugerekspert om flere økogrise: Vi går mere op i dyrevelfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske forbrugere går i dag mindre op i pris og mere op i dyrevelfærd, når de køber kød, vurderer forbrugerekspert Flemming Birch.

Fra 2015 til 2016 steg antallet af økologiske slagtesvin med 17.214. Alligevel er der stadig ikke nok økologiske grise til at matche den stigende efterspørgsel på økologisk svinekød hos forbrugerne. Den stigende interesse for grise, som har haft mulighed for at rode med trynen i jorden, skyldes, at danskerne har mere fokus på dyrevelfærd, vurderer detailhandel- og forbrugerekspert Flemming Birch, der er partner i konsulentfirmaet Birch & Birch.

- Der er kommet stor fokus på dyrevelfærd indenfor de sidste år. Da vi kom ud af 2016, havde den sidste danske kæde taget buræggene af hylderne. Det har man snakket om i 20 år, og pludselig sker det indenfor kort tid, siger han.

Men selvom der er stor fremgang i salget af økologisk kød, er der stadig et stort efterslæb i forhold til de andre kategorier af økologi, ifølge Peter Birch.

- Vi har haft mangel på økologisk kød i Danmark, og samtidig er det dyrt. Nu virker det til, at vi efter længe at have sagt, vi går op i dyrevelfærd, også er villige til at betale for det. Dyrevelfærd er blevet vigtigere, og samtidig viser undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer, at danskerne går mindre op i prisen, siger han.

Forbrugereksperten vurderer, at den store vækst i forbruget af økologisk kød vil fortsætte.

- Vi ser flere spændende tiltag i øjeblikket. Hesbjerg Økologi har for eksempel haft stort succes med poppelgrise, som de har fået markedsført. De er i gang med at udvide helt vildt. Det er sket indenfor det sidste års tid, siger han, og fortsætter:

- Økologien har været i vækst uafbrudt siden 2005, og jeg ser ingen grund til, det ikke skulle fortsætte. I alle de år, mens der på andre områder har været stagnation, er økologien stormet frem. Vi er mere interesserede i, hvor vores varer kommer fra. Der er en meget større bevidsthed om, at det ikke nødvendigvis er skidesjovt at være et dansk slagtesvin. Vi bliver stadig mere og mere orienteret, og der er flere muligheder for at holde os orienteret, siger han.

Forbrugerekspert om flere økogrise: Vi går mere op i dyrevelfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce