Forældre til handicappede børn undrer sig over facebookopslag: Borgmesteren negligerer os

Linda Jensen mener ikke, hun kan have tillid til Assens Kommune, når den fortsætter med at lave fejl i sagsbehandlingen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Forældre til handicappede børn undrer sig over facebookopslag: Borgmesteren negligerer os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line Bæk og Linda Jensen, der begge er mødre til handicappede børn, mener ikke, borgmester Søren Steen Andersen (V) tager problemerne med sagsbehandlingen i børnehandicapteamet alvorligt. De er provokerede over borgmesterens Facebookopslag, hvor han roser sagsbehandlingen.

"Nu retter ankestyrelsestallene sig".

Sådan indleder borgmester Søren Steen Andersen (V) sit facebookindlæg 2. november, efter Ankestyrelsen har offentliggjort tallene for tredje kvartal på social- og beskæftigelsesområdet.

Det indlæg er faldet både Line Bæk og Linda Jensen, som begge har handicappede børn, for brystet. Mens den overordnede omgørelsesprocent er faldet for Assens Kommune i tredje kvartal, er fejlraten på handicapområdet nemlig steget kraftigt.

Den såkaldte omgørelsesprocent - som dækker over sager, hvor Ankestyrelsen ændrer afgørelsen eller hjemviser sagen til genbehandling i kommunen på grund af, at kommuns oplsyningsgrundlag ikke er godt nok - er faldet fra 26 i 2. kvartal til 23 i tredje kvartal.

Det lave tal skyldes, at Assens Kommune fik stadfæstet over 90 procent af sine sager på beskæftigelsesområdet. På handicapområdet er omgørelsesprocenten i tredje kvartal helt oppe på 86. Kommunen havde altså lavet fejl i 6 ud af de 7 sager under serviceloven, der blev afgjort af Ankestyrelsen i tredje kvartal. Men den store fejlrate i handicapsagerne undlader borgmesteren at nævne i sit opslag.

- Jeg blev meget provokeret og rigtig rigtig ked af det. Selvom der ligger en BDO-rapport, som beskriver hvor galt det står til, negligerer borgmesteren stadig problemerne. Han har hele tiden sagt, at vi skal vente på, at Projekt God Sagsbehandling er implementeret. Senest i august sagde han, at vi ville kunne se resultaterne af det sidst på året. Nu er det sidst på året, og tallene fra Ankestyrelsen viser, at det ikke hjalp noget, siger Linda Jensen, der flere gange i avisen har fortalt om den fejlagtige sagsbehandling i hendes søn Aksel Jensens sag.

Line Bæk deler Linda Jensens opfattelse.

- Borgmesterens opslag er provokerende i mange sammenhænge. Det føles negligerende, når han hele tid siger, det går bedre. Vi oplever ikke, at det går bedre. Jeg forstår heller ikke, at han i sommer udtalte til avisen, at borgerne kunne være trygge ved sagsbehandlingen, når han samtidig var bekendt med den BDO-rapport, der kom i marts. Der sagde han også, det går bedre. Men det gik jo ikke bedre på handicapområdet på serviceloven, kan vi se, siger Line Bæk og fortsætter:

- Han siger, han er bekendt med alle tal, og der er en rapport, som han siger, han forstår 100 procent. Alligevel siger han, vi kan være trygge. Hvordan hænger det sammen?

Lukket møde

Linda Jensen undrer sig også over borgmesterens udmelding om, at de kan være trygge ved sagsbehandlingen i kommunen.

- Det er bekymrende, når han siger, vi kan være trygge, når der måneder forinden er kommet en rapport fra BDO, som slår fast, at sagsbehandlingen er alarmerede dårlig i handicapteamet. Jeg er bange for, det ville være samme resultat i børnehandicap. Det ville have givet mere mening for mig, hvis han dengang havde meldt ud, at der var kommet en BDO-rapport, og at det så rigtig skidt ud, men nu ville man tage fat. Det kunne have give noget tryghed, men i stedet fejede man rapporten under gulvtæppet.

Rapporten fra rådgivningsvirksomheden BDO blev behandlet på et lukket udvalgsmøde. Begrundelsen for ikke at offentliggøre den var, at nogle af sagsbehandlerne ville kunne blive genkendt i rapporten. Men den begundelse giver ikke mening, mener Line Bæk. Hun har læst hele rapporten, men mener ikke, hun ville kunne identificere en eneste sagsbehandler ud fra den, da der hverken er angivet navne eller andre kendetegn.

- Jeg kan kun tænke, at det var, fordi de ikke havde lyst til, at den skulle frem. Der mangler åbenhed, siger hun.

Både Line Bæk og Linda Jensen ønsker, at borgmesteren erkender, at der er problemer på området, og at han tager ansvar for at få rettet op på sin forvaltning. De er også trætte af at høre ham tale om "de få".

- Han benytter sig meget af termen med, at vi er de få. Men det er ligemeget om, der kun er 7 ankesager, og der er fejl i 6. Hver gang rammer du en familie. Du rammer nogle, som sidder flere måneder uden den nødvendige hjælp. Det er så fatalt for os, at ting hver eneste gang skal i ankestyrelsen, siger Linda Jensen.

Borgmester afviser

Borgmester Søren Steen Andersen siger, at han ikke negligerer problemerne med sagsbehandlingen på handicapområdet.

Tværtimod vil han stå i spidsen for at få ryddet op efter årevis med dårlig sagsbehandling i handicapteamet.

- Det er noget, der er sket på min vagt. Vi kan se, det trækker tråde både 10 og 12 år tilbage. Derfor skal der følges op, og det tager jeg ansvaret for.

Forældre til handicappede børn undrer sig over facebookopslag: Borgmesteren negligerer os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce