Forældre klagede: Datatilsynet kritiserer igen Strandmølleskolen

Strandmølleskolen i Assens er igen blevet kritiseret af Datatilsynet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Forældre klagede: Datatilsynet kritiserer igen Strandmølleskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandmølleskolen i Assens indsamlede personlige oplysninger om en elev til en sundhedsundersøgelse, selvom elevens forældre havde frabedt sig deltagelse. Det kritiserer Datatilsynet.

Assens: Det var ikke i orden, da Strandmølleskolen i Assens indsamlede personelige oplysninger om en nu tidligere elev til brug i en sundhedsundersøgelse, slår Datatilsynet fast.

Det skriver P4 Fyn, der har talt med drengens mor, Ramona Steinbach, som klagede til Datatilsynet, da Strandmølleskolen bad hendes søn om at udfylde undersøgelsens papirer, selvom hun havde frabedt sig, at han deltog.

- Jeg er meget tilfreds med, at Datatilsynet giver mig ret i, at det var forkert af Strandmølleskolen at bede min dreng om at udfylde et spørgeskema, som jeg ikke havde autoriseret, siger Ramona Steinbach til P4 Fyn.

Datatilsynets kritik går på, at undersøgelsen indeholdt personfølsomme oplysninger.

Assens Kommune beklager

Sundhedsundersøgelsen blev gennemført på skolen på vegne af Assens Kommune, og Esben Krægpøth, vicedirektør i Assens Kommune, beklager, at der er sket en fejl.

- Den fejl, der er sket, er, at den procedure, der har været i forbindelse med den her undersøgelse, ikke er blevet overholdt, og derfor er fejlen sket - længere er den ikke, siger Esben Krægpøth til P4 Fyn, hvor han også siger, at Datatilsynets redegørelse ikke får konsekvenser for skolen.

- Vi har orienteret forældrene om, at vi har taget denne her sag til efterretning. Vi har ikke givet forældrene en undskyldning, men det vil jeg selvfølgelig overveje, siger Esben Krægpøth til P4 Fyn.

Ingen sanktioner

Det ærgrer Christiane Schaumburg, der er formand for Foreningen for Forældre til Elever i Fri- og Privatskoler.

- Jeg synes, at det er beklageligt, at vi endnu engang ser en afgørelse af Datatilsynet om, at der er sket overtrædelser, og at det er sådan, at en overtrædelse ingen konsekvenser har, siger hun til P4 Fyn.

Datatilsynet har tidligere slået fast, at Strandmølleskolen har overtrådt persondataloven. Det skete, da skolens leder og viceskoleleder tjekkede søgehistorikken på flere drenge i 7. klasses private computere for at se, om de havde set porno i skoletiden.

Forældre klagede: Datatilsynet kritiserer igen Strandmølleskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce