For dyrt og for langsomt: Minister afviser bro-hegn som værn mod stenkast

Den 20. december sidste år blev der igen kastet sten mod bilerne på den Fynske Motorvej fra Langesøvej-broen (billedet) - samme sted som stenen, der dræbte tyske Nelli Gosmann og invaliderede hendes mand, blev kastet tidligt om morgenen 21. august 2016. Arkivfoto.

For dyrt og for langsomt: Minister afviser bro-hegn som værn mod stenkast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken broerne over den fynske motorvej eller andre danske motorveje bliver udstyret med hegn, der kan forhindre stenkast, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA).

En 33-årig tysk kvinde er blevet dræbt, hendes mand alvorligt invalideret, og flere har været tæt på at forulykke på grund af stenkast fra fynske motorvejsbroer.

Men hverken de fynske eller øvrige danske motorvejsbroer bliver sikret med hegn for at forhindre gentagelser. Det vil blive for dyrt, og så vil det tage 60 år.

Det er konklusionen fra transportminister Ole Birk Olesen (LA), skriver Ingeniøren.

Ole Birk Olesen svarer på spørgsmålet, som er stillet af transportudvalget, og han henviser i sit svar til Vejdirektoratet, som for et år siden påpegede, at det vil blive alt for dyrt at sikre de danske motorveje med hegn - og at det i øvrigt er umuligt at sikre sig fuldstændig mod folk, der vil kaste med sten fra broerne.

Vejdirektoratet påpeger, at det vil tage ikke mindre end 60 år at sætte høje hegn op på broerne og skriver desuden:

"Det er Vejdirektoratets vurdering, at et hegn, der forhindrer dette, skal dække fra brodækket og cirka 3 meter op og udført i materiale, der forhindrer muligheden for at gennembryde hegnet. En sådan udformning vil være en væsentlig fordyrelse både ved anlæg og drift i forhold til den standard, der anvendes i dag," skriver direktoratet i svaret, som Ole Birk Olesen henholder sig til.

Fyns Politi jagter fortsat gerningsmanden til stenkastet, der i august 2016 dræbte en 33-årig tysk kvinde, da hun og hendes familie var på vej hjem efter ferie.

Siden har flere bilister været tæt på at blive ramt, og i december besluttede Odense og Assens Kommuner i fællesskab at sætte lysmaster op ved de to broer, som ukendte gerningsmænd flere gange har kastet sten fra.

For dyrt og for langsomt: Minister afviser bro-hegn som værn mod stenkast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce