Første regnskab efter konkurs: Der blev tanket godt op

Glamsbjerg Maskinforretning A/S kom i første regnskab ud med et overskud, så der er penge i tanken så at sige. Selskabet blev etableret i starten af 2017 oven på resterne af det tidligere Glamsbjerg Maskin Center A/S. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Første regnskab efter konkurs: Der blev tanket godt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glamsbjerg Maskinforretning A/S, der tog over efter resterne af et konkursbo, kom ud med et overskud i sit første regnskab. Det betegner selskabet ikke overraskende for tilfredsstillende.

Glamsbjerg: For at bruge to klichéer: Det kører for Glamsbjerg Maskinforretning A/S, og der blev tanket godt op i det første regnskab i det rekonstruerede firma, som tog over efter resterne af det konkursramte Glamsbjerg Maskincenter A/S op til jul i 2016.

Det nye regnskab er just kommet og viser, at Glamsbjerg Maskinforretning A/S, der altså tidligere hed Glamsbjerg Maskincenter A/S, kom ud med et overskud før skat på 802.000 kr. og godt 616.000 kr efter. Egenkapitalen er på 2,1 millioner kr. Og det anser ledelsen helt kortfattet i ledelsesberetningen som tilfredsstillende.

Det var salgschef Kristian Bøgedal Jørgensen, som sammen med sine to kompagnoner, reservedelschef Ulrik Bøgelund og revisor og nuværende direktør Søren Bach Sørensen, tog over, efter den tidligere ejer, Finn Banke, måtte trække stikket til sit mangeårige firma. De nye ejere skød i starten af 2017 et tocifret millionbeløb ind for at køre virksomheden videre fra resterne og skiftede samtidig strategi, da det grønne amerikanske mærke John Deere blev afløst af det orange japanske Kubota.

Strategiændringen betød også, at fokus blev lagt på have- og parkmaskiner frem for på landbrugsmaskiner. Men der sælges stadig nye traktorer. Fokus blev samtidig lagt på service-segmentet.

- Vi havde ikke set konkursen komme, måske nogle dage op til. Så jeg stod uden job, og det havde jeg ikke prøvet før. Jeg er 47 år. Hvis du skulle noget andet, så var det jo nu, forklarede Kristian Bøgedal Jørgensen overtagelsen i en avisartikel i Fyens Stiftstidende 4. maj 2017.

Han arbejdede selv i det gamle selskab og kendte forretningen ind og ud.

Glamsbjerg Maskinforretning A/S
Cvr.-nr.: 38472712

Direktion: Søren Bech Sørensen

Ejere: Søren Bech Sørensen, Ulrik Bøgelund og Kristian Bøgedal Jørgensen.

Årets resultat før skat: 802.000 kr.

Årets resultat efter skat: 616.000 kr.

Egenkapital: 2,1 mio. kr.

Kilde: biq.dk.
Salgschef hos Glamsbjerg Maskinforretning A/S, Kristian Bøgedal Jørgensen, var med til at starte det nye selskab op. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Salgschef hos Glamsbjerg Maskinforretning A/S, Kristian Bøgedal Jørgensen, var med til at starte det nye selskab op. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Via en fælles bekendt

De langfristede gældsforpligtelser udgjorde 2,2 millioner kr. og personaleomkostningerne - der er i alt syv ansatte - var på lige godt 2,3 millioner kr.

Selskabet har indgået en huslejekontrakt på Toftegårdsvej 2. Den årlige husleje er på 480.000 kroner, kan man læse i regnskabet. Det er Ejendomsselskabet Toftegårdsvej 2, som formelt ejer adressen, hvor Glamsbjerg Maskinforretning A/S har base. Bag det selskab står måske ikke overraskende en person med tæt tilknytning til Glamsbjerg Maskinforretning A/S, nemlig direktør Søren Bech Sørensen, som bor i Kerteminde.

Han kom i øvrigt med ind i det rekonstruerede selskab ved lidt af en tilfældighed, da en fælles bekendt til Ulrik Bøgelund foreslog Søren Bech Sørensen som medinvestor. Den var alle parter med på. Og med en revisor i selskabet, selv om det ikke er ham selv, der har lavet regnskabet, det har PK Revision, burde der være rimelig styr på finanserne, må man tro.

Det er også Søren Bech Sørensen, der ejer størstedelen af Glamsbjerg Maskinforretning A/S (50 procent), mens de to kompagnoner hver ejer 25 procent.

Ny aktivitet

Søren Bech Sørensen siger, at kundegrundlaget bl.a. er anlægsgartnere, entreprenører, kommuner og boligforeninger.

- Vi har også travlt med robotklippere og plæneklippere. Vi synes, der er meget aktivitet, siger han, og specielt kom det efter nytår, som jo ikke er en del af det nye regnskab endnu.

Pga. Husqvarnas forhandleraftaler (Glamsbjerg Maskinforretning A/S er såkaldt pro-forhandler af dette mærke), kunne man først komme i gang med at handle med maskiner fra nytår.

- Det har givet en ekstra aktivitet, fortæller direktøren.

Første regnskab efter konkurs: Der blev tanket godt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce