Bestyrelsen for Assens-Tommerup Fødevarefællesskab vil nedlægge foreningen

Siden efteråret har Assens-Tommerup Fødevarefællesskabs aktiviteter været sat på pause.

Nu foreslår bestyrelsen, at foreningen nedlægges helt på generalforsamlingen, der bliver holdt den 31. marts.

Der er ikke nok medlemmer, der tager aktivt del i fællesskabet, forklarer formand Marianne Krogh, som er en af initiativtagerne bag fødevarefællesskabet, som har to år på bagen.

Ideen var at sikre, at foreningens medlemmer kunne købe lokale økologiske fødevarer hver uge.

- Men der bliver ikke bestilt nok grøntsagsposer, og det er svært at samle folk til fælles aktiviteter, siger Marianne Krogh, som på den baggrund konkluderer, at behovet for foreningen ikke længere er til stede.

Det er blevet let og billigt at købe økologisk dansk frugt og grønt i supermarkederne, tilføjer formanden, som mener, at landets fødevarefællesskaber har været med til at sætte skub i den udvikling.

Bestyrelsen bag Assens-Tommerup Fødevarefællesskab har nye ideer i ærmet, fortæller Marianne Krogh, som ikke ønsker at fortælle om de konkrete ideer før den 31. marts.

- Men det er noget, der ikke kræver en forening, og som skal foregå online. Det ligger meget tæt på miljø og bæredygtighed, fortæller hun hemmelighedsfuldt.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.