Flyttedagen nærmer sig for Helhedsskolen

Lise-Lotte West, ny afdelingsleder på Helhedsskolen, er overbevist om, at skolens flytning til Aarupskolen kan blive en ny begyndelse for alle. Foto: Kim Rune

Flyttedagen nærmer sig for Helhedsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye omgivelser og en ny ledelse skal få Helhedsskolen på rette køl igen efter massiv kritik af tilbuddet

Flemløse/Aarup: Om mindre end en måned flytter Helhedsskolen ind på Aarupskolen, og dermed skulle det gerne være slut med sygemeldinger, utilfredse medarbejdere og frustrerede forældre. Det håber politikerne i hvert fald. Lige nu hamres, skrues og saves der på Aarupskolen, så eleverne fra Helhedsskolen kan få deres egen afdeling, når de flytter ind omkring 1. oktober.

Poul-Erik Svendsen, skoleleder på Aarupskolen, glæder sig til at få det, som han kalder et vingeskudt tilbud, til at flyve igen.

- Der er stort sygefravær, og det skal der rettes op på. Der skal være seks voksne omkring arbejdet - der skal ikke være dage, hvor der kun er tre om det. Når folk er sygemeldte, så vil jeg sørge for, at der er mennesker tilstede i tilbuddet. Og så er der selvfølgelig de personalemæssige udforinger, som jeg tager ansvar for og forholder mig til på en måde, så personalet igen kan se lyset og være stolte af det arbejde, de laver. Vi skal blandt andet have snakket igennem, hvad det er for en pædagogik, vi gerne vil have gennemsyrer arbejdet i afdelingen, lyder det fra Poul-Erik Svendsen.

På nuværende tidspunkt er der to lærere på Aarupskolen, som har de nødvendige kompetencer til at træde til, hvis der fortsat skulle være et stort sygefravær blandt personalet i Helhedsskolen. Med tiden er det muligt, at han vil oprette kombinationsstillinger, hvor lærere er halvdelen af tiden i helhedstilbuddet og halvdelen af tiden i skolen. Helt essentielt er det dog, at underviserne har de nødvendige socialpædagogiske kompetencer, pointerer han.

Helhedsskolen
Helhedsskolens i Flemløse, et dagbehandlingstilbud normeret til 16 børn i alderen 6-14 år, flytter ind på Aarupskolen omkring 1. oktober.

Medarbejdere, afdelingsleder, en tidligere elev og forældre har advaret mod en flytning af tilbuddet, der har været under massiv kritik på grund af knappe ressourcer

Politikernes håb er, at en flytning vil medføre bedre arbejdsvilkår for medarbejderne, og at antallet af sygemeldinger vil falde

På Aarupskolen får Helhedsskolen et areal på cirka 400 kvadratmeter bestående af tre klasselokaler, der er slået sammen, et fællesrum, et rum med mødefaciliteter og et kontor til afdelingslederen.

Flytningen af Helhedsskolen giver en besparelse på en halv million kroner.
Helhedsskolen får egen afdeling på Aarupskolen, når den flytter ind omkring 1. oktober. Foto: Kim Rune
Helhedsskolen får egen afdeling på Aarupskolen, når den flytter ind omkring 1. oktober. Foto: Kim Rune

En ny begyndelse

Lise-Lotte Westh på Aarupskolen overtager nuværende afdelingsleder Gitte Rindebæk Andersens opgaver, når Helhedsskolen flytter til Aarup. For Lise-Lotte Westh er det alfa og omega, at personalet og forældrene tilknyttet Helhedsskolen ser flytningen til Aarupskolen som en ny begyndelse.

- Det er mig meget magtpåliggende at holde fast i, at det her er en ny start. Det er børnene, der er kerneopgaven - det skal vi huske. Jeg vil ikke kage rundt i det gamle, og jeg har ikke læst alle de artikler, der er blevet bragt om Helhedsskolen, men jeg har lyttet til personalets og forældrenes bekymringer, og nu skal vi fremad. Det her er en chance for at starte forfra, og nu er flytningen en realitet, og så har jeg det sådan, at nu er der kun en vej at kigge, og det er fremad, siger Lise-Lotte Westh, der gerne vil gå langt for at få personalet og børnene til at falde til på Aarupskolen.

- Vi har snakket om, at man gerne må drømme, og at man gerne må drømme stort. Det kan godt være, at vi ikke kan få alle drømme til at gå i opfyldelse, men vi vil gerne gøre noget godt, noget ekstra, for det har været så allerhelvedes dårligt, hvor de kommer fra. Og nej, det bliver bestemt ikke let, når man har noget negativt med sig, men det her kan faktisk godt blive godt, siger Lise-Lotte Westh.

Flyttedagen nærmer sig for Helhedsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce