Flygtninge mangler frivillige venner

Røde kors i Assens lavede i 2010 en mødregruppe for flygtninge. Nu er det frivillige venner der efterlyses. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Flygtninge mangler frivillige venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske venner eller netværkspersoner er altafgørende for integrationen, mener ekspert. Derfor appellerer Røde Kors nu til danskerne i Assens Kommune om at række hånden ud og hjælpe med at tage imod de flygtninge, der har fået ophold i Danmark.

Assens: Danske venner er afgørende for integrationen, men lige nu mangler flere end ti flygtninge en ven i Assens Kommune. Derfor leder Røde Kors efter frivillige.

- Det personlige og medmenneskelige møde mellem flygtning og frivillig kan betyde en afgørende forskel for integrationen. Når man er ny, har man brug for hjælp til at lære hverdagsdanmark at kende. Frivillige danskere kan hjælpe og styrke flygtninges mulighed for at klare sig godt i det danske samfund, siger Sira Støhrmann i en pressemeddelelse.

Hun er projektleder for Røde Kors' projekt Venner Viser Vej, som matcher frivillige og flygtninge. Som frivillig ven eller netværksperson kan man hjælpe med at skabe et lokalt netværk. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

Integrationsekspert og psykolog Mozhdeh Ghasemiyani fik selv hjælp af en frivillig dansk ven, da hun kom til Danmark sammen med sin familie. Hun mener, at sociale relationer kan gøre en markant forskel.

Altafgørende

- Det er altafgørende, at flygtninge får et form for netværk. Det giver tryghed, det giver en fornemmelse af, at man hører til, at man ikke er alene. Netværket er nøglen til et godt liv i det danske samfund. Det frivillige møde er vigtigt, fordi man som flygtning har brug for det medmenneskelige møde med en, som viser omsorg af egen fri vilje, siger Mozhdeh Ghasemiyani.

Røde Kors oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og, hvornår man mødes. /EXP

Flygtninge mangler frivillige venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce