Den offentlige høring er gennemført, og havde politikerne regnet med et pejlemærke for deres endelige beslutning om Assensbanens fremtid, så bliver de skuffede.

I hvert fald fordeler de indkomne høringssvar sig nogenlunde ligeligt mellem dem, der ønsker skinnerne erstattet af en sti og dem, der taler for bevarelse af kulturarven og den længste tilbageværende, nedlagte banestrækning i Danmark og dermed fortsat mulighed for skinnecykling.

En mindre gruppe peger på kombinationsløsningen, der skulle tilfredsstille alle.

Blandt de førstnævnte er blandt andre Rico Boye Jensen, Tommerup, der har samlet 111 underskrifter til sit synspunkt om, at nedlægge jernbanen og tage dels i en fællesfynsk indsats for cykelturismen.

Også Naturstyrelsen går ind for en ren stiløsning, mens Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling og Friluftsrådet vil bevare den gamle bane.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.

Mere om emnet

Se alle
4
Idyllisk cykelsti med skarpe sten

Idyllisk cykelsti med skarpe sten

Cykelsti skal sikre Storebæltsvej

Café Stiften: Skinnedebat med knald på

Café Stiften: Skinnedebat med knald på