Flere midler til inklusion vil ramme normalområdet

Mogens Mulle Johansen (SF). PR-foto

Flere midler til inklusion vil ramme normalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Mulle Johansen (SF), nuværende næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og kommende formand i Uddannelses,- Børne- og Familieudvalget mener, at det er for tidligt at komme med løsningsforslag til inklusionsområdet.

Var det en god beslutning at indføre incitamentstyret tildelingsmodel på inklusionsområdet?

- Det tror jeg faktisk, at det var. Grunden til at vi indførte den var, at der var visse områder, hvor man meget hurtigere henviste børn til specialtilbud. Nu koster det penge at tage beslutningen, og det har sænket antallet af ekskluderede børn, hvilket var meningen. 

Forventer du, at I skal ændre på tildelingsmodellen?

- Det må vi vente at se, til vi ser konklusionerne. Der er ingen tvivl om, at nogle børn har behov for andre tilbud end folkeskolen, men målet var, at skolerne skulle være i stand til at inkludere 95 procent. I Assens Kommune snakker vi om 200 børn, som man har sagt, at man ikke kan rumme. Problemet er, at hvis man starter med at sende børn i specialtilbud, så er der store risiko for, at de aldrig vender tilbage til normalområdet. 

Med de nuværende midler til inklusion er der i gennemsnit inklusionspenge til at inkludere samlet 24 elever i normalklasserne i 2017. Er det tilfredsstillende?

- Det vil sikkert være meget forskelligt fra skole til skole. På nogle skoler vil det være for lidt, på andre skoler vil det være helt ok. Det er for tidligt at komme med løsningsforslag, og alle ved godt, at når pengene ikke kommer af sig selv, så skal ske en omfordeling, og så er der ikke ret mange andre steder at tage dem fra end fra det overskud, vi ikke rigtig har, eller fra den yderligere del af skoleverdenen.

Skal der tages socialøkonomiske hensyn i den fremtidige tildeling?

- Det kan være en af de ting, vi skal se på, men nu skal vi se nogle nøjagtige tal først. 

Flere midler til inklusion vil ramme normalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce