Flere klarer sig selv efter strejken


Flere klarer sig selv efter strejken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: De tunge strejkeskyer forsvinder så småt, og små solstrålehistorier titter frem.

Også i hjemmesygeplejerskernes Distrikt 3 i Assens Kommune, hvor seks borgere, både yngre og ældre, under strejken har opdaget, at de ikke længere har brug for hjemmesygeplejerskernes daglige hjælp til at dosere piller og skifte forbindinger.

- Allerede i løbet af de tre første arbejdsdage efter strejkens afslutning har vi fundet ud af, at de seks borgere i distriktet faktisk kan klare opgaverne selv, konstaterer hjemmesygeplejerske Birgit Damgaard fra Distrikt 3 i Assens Kommune.

Sår helet

Blandt andet var flere af borgernes plejekrævende sår helet, da hjemmesygeplejerskerne vendte tilbage på arbejde i søndags efter den cirka 10 uger lange strejke.

- Fordi det har vist sig, at disse borgere kan klare sig uden en hjemmesygeplejerskes hjælp, har vi valgt at afslutte behandlingen af dem, siger Birgit Damgaard, der er tillidsrepræsentant for de 22 hjemmesygeplejersker i Distrikt 3.

Stadig masser af arbejde

Hun forklarer, at de umiddelbare konsekvenser af strejken er til at overskue.

- Nogle få havde lidt rod i medicinen, fordi de glemte at bestille nye piller, siger hun, men konstaterer, at man på lang sigt ikke kender konsekvenserne af strejken.

Birgit Damgaard lægger vægt på, at opgaver, som pårørende ikke kunne tage sig af, og alle livsnødvendige behandlinger, er blevet foretaget under strejken.

Solstrålehistorierne om de seks borgere, der nu er blevet selvstændige, betyder ifølge Birgit Damgaard dog ikke, at hjemmesygeplejerskerne skal arbejde mindre. Der kommer nemlig hele tiden nye plejekrævende borgere til, der har behov for hjemmesygepleje.

Flere klarer sig selv efter strejken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce