Flere elever får gratis buskort


Flere elever får gratis buskort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARLIG SKOLEVEJ: Den nye skolestruktur betyder udvidet busservice
VISSENBJERG: Med den nye skolestruktur og kun to folkeskoler tilbage i Vissenbjerg Kommune vil langt flere børn end tidligere få tilbud om gratis buskort med begrundelsen "farlig skolevej". I de kommende dage udsendes buskortene til lokalbusserne op til skolestarten.

- Vi kører videre med de samme tre ruter, men der sættes dubleringsbusser ind til og fra skolerne i Vissenbjerg og Skallebølle, når der er spidsbelastning om morgen og efter skoletid om eftermiddagen på hverdage, fortæller ingeniør Thomas Poulsen fra Teknisk Afdeling.

Både skolevejen fra de lukkede skoler i Bred og Skalbjerg anses for så farlige, at det er nødvendigt at tilbyde henholdsvis 69 og 65 elever gratis buskort. Det samme gælder 112 elever fra den nordlige del af kommunen, herunder Duedalen, hvor ruten skal forlænges lidt.

Forsinket bro

Når deres skolevej også betegnes som farlig, skyldes det, at de skal krydse den befærdede Middelfartvej for at komme til og fra Vissenbjerg Skole. De vil kunne køre gratis med lokalbussen, så længe den projekterede sti- og gangbro over Middelfartvej endnu ikke er etableret, hvorefter ordningen vil blive evalueret.

Pengene til broen - godt tre millioner kroner - er bevilget, og det afrikanske cedertræ er certificeret, men det kan godt trække lidt ud med den endelige godkendelse fra Indenrigsministeriet, der har mange sager om tilladelser til kommunalt byggeri liggende i forbindelse med kommunalreformen. Teknisk chef Poul-Henning Nielsen forventer dog, at broen kan stå færdig omkring årsskiftet.

Ny køreplan

Den nye køreplan for lokalruterne 691, 692 og 693 træder i kraft på mandag den 26. juli, men den nye udvidede skolebuskørsel med dubleringsbusser får først fuld virkning fra første skoledag mandag den 2. august. Prisen for den ekstra service er på årsbasis 900.000 kroner.

Flere elever får gratis buskort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce