Flemløse, fodbold og fadøl

Man behøver ikke være fodboldspiller for at deltage i sportsugen. Den er årets byfest for hele Flemløse og Voldtofte. Her er der mulighed for at mødes over en fadøl og en snak - også med dem man ikke så tit møder.
Foto: MIE SCHÄRFE

Flemløse, fodbold og fadøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange steder er den død, men i Flemløse overlever sportsugen

FLEMLØSE: - Det blev 4-1 til Assens, lyder det over højttaleren, resultatet bliver skyllet ned med en slurk fadøl og uden de store kommentarer hos den gode håndfuld tilskuere, der har slået sig ned på skråningen ned mod fodboldbanen.

Det er lørdag eftermiddag på stadion i Flemløse. I betragtning af, at det er sports-uge, den årligt tilbagevendende begivenhed, der samler folk fra både Voldtofte og Flemløse om fodbold, fadøl og fest, er her lidt stille.

Men byfesten/sportsugen synger også på sidste vers for i år. I aftes var 155 mennesker samlet til helstegt gris i "Flemløse-hallen" som man herude kalder det lange telt, der årligt rejses i anledning af sportsugen, og som blev de lokales egen løsning på en hal, da kommunen sagde nej.

- Vi klarer det meste selv, kommunen slår græsset, det er det, vi gider ikke de lange sagsbehandlingstider, siger Ole Kjær, næstformand i Flemløse Boldklub, som de seneste godt 25 år har været med til at arrangere sports-ugen.

Mange steder er det et fænomen, der hører fortiden til. Men ikke i Flemløse. Dens historie går helt tilbage til 1950'erne. Dengang var der også bykampe mellem Voldtofte og Flemløse, men de stridigheder er lagt bi, og beboerne i de to byer er nu på samme side, når der dystes. Måske ikke lige i gaderundbold.

- Vores hold vandt det hele, fortæller Sofie Flening med et smil. Hun har lige uden det store held forsøgt at rafle sig til en sodavand.

- Kampene er det bedste ved sportsugen, siger hun, selv om hendes eget hold måtte nøjes med en vundet og to tabte kampe.

Flemløse, fodbold og fadøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce