Flemløse Skole fik dødsstødet

Forældre og elever protesterede på et byrådsmøde i april mod lukning, og bestyrelsen har gennem hele forløbet forsøgt at argumentere mod en lukning, men kampen har været forgæves.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Flemløse Skole fik dødsstødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S, V og SF har indgået budgetforlig, som blandt andet betyder, at Flemløse Skole skal lukke

Så er det afgjort. Flemløse Skole skal lukke til sommer.

Det står fast, efter Socialdemokraterne, Venstre og SF indgik budgetforlig fredag aften.

Aftalen indebærer også, at 7. klasserne skal flyttes, at skolerne får tildelt et fast beløb per elev, og at der etableres flere landsbyordninger oven i de fire, som allerede findes i Assens Kommune.

Søren Steen Andersen har været med til at skrive under på forliget, selv om han indtil torsdag holdt fast på, at Venstre ikke ville lægge stemmer til skolelukning.

- Det tager sit udgangspunkt i, at de tre socialdemokrater, der var imod skolelukninger, bevægede sig hen mod én skolelukning, så spændet lå mellem én og syv skolelukninger. Så vi var nødt til at gå med til det, hvis vi ville være med i et forlig, siger Søren Steen Andersen, der mener, at hans partis fingeraftryk er aftalen om, at skolestrukturen er fredet de fire næste år.
Børnene fra Flemløse Skole og Børnehave holdt dragedag i går.
Børnene fra Flemløse Skole og Børnehave holdt dragedag i går.
Foto: Peter Leth-Larsen

Kan markedsføre sig på Fyn

- Vi hæfter os ved, at vi har kæmpet for skolerne. Vi har fået en aftale på fire år, og vi har reddet seks ud af syv skoler. Nu kan vi markedsføre os på Fyn med, at vi er en kommune, der vil noget med bosætning i landdistrikterne. Men Flemløse Skole kunne der desværre ikke skaffes et flertal for, forklarer Venstre gruppeformand.

- Kan du forstå, hvis jeres vælgere i Flemløse-Voldtofte-området er skuffet over, at I ikke reddede Flemløse Skole?

- Ja, det er ærgerligt, at vi ikke kunne. Vi valgte at være med i gamet denne gang, siger Søren Steen Andersen, hvis parti i fjor ikke kunne tilslutte sig budgetforliget.

Den nye tildelingsmodel til skolerne betyder, at hver skole får et fast beløb pr. elev uanset størrelsen. Dermed vil de små skoler få færre penge at undervise for, fordi de i dag er dyrere pr. elev end de store skoler.

Men det er ikke et problem, mener Søren Steen Andersen.

- De (skolerne, red.) har selv sagt, at de hellere vil være med til at spare penge på rammen end at lukke, siger han.

Forlig handler om flertal

Også borgmester Finn Brunse (S) har givet sig, for han har tidligere meldt ud, at han gik efter at lukke tre til fire skoler for at opnå målet om at spare 12 millioner kroner på skoleområdet, men det nåede han altså ikke i mål med.

- Et forlig handler om at finde et flertal og helst et bredt flertal, og det her var det, der var muligt. Så på den led er jeg tilfreds med, at der er indgået en aftale så bredt i byrådet, for det er det bedste grundlag at agere ud fra, forklarer han.

- Når man tager skolelukningen i sammenhæng med de andre ting, så nærmer vi os det beløb, som en ændret struktur kunne give. Det er ikke helt lige så meget som model fem (som indebærer at lukke tre skoler plus eventuelt en fjerde, red.), men det er meget tæt på.

Flemløse Skole fik dødsstødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce