Fjernvarmen lokker


Fjernvarmen lokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmeregningen kan blive 6000-10.000 kroner mindre om året

Assens Fjernvarme gør klar til lægge rørledning til Ebberup og håber i allerheldigste fald at kunne have gravemaskinerne i gang allerede i løbet af vinteren.

Overvejelserne om at udvide mod øst har stået på i nogle år. Men nu er man så langt med forarbejdet, at kraftvarmeværket i sidste uge sendte spørgeskemaer ud til lige omkring 500 husstande i Ebberup og Sønderby.

- De første svar kom tilbage allerede i fredags, og her til morgen (i går, red.) lå der en hel stak. Og de er alle sammen positive, fortæller direktør John Jessen fra Assens Fjernvarme.

Ebberupborgere blandt de godt 200 mennesker, der tog til åbent hus på kraftvarmeværket i anledning af Smag for Assens, blev i øvrigt tilbudt at få udregnet, hvor meget de vil kunne spare ved at få indlagt fjernvarme.

Assens Fjernvarme har regnet sig frem til, at det ligger i størrelsesordenen 6000 kroner årligt for en husstand med naturgas og i nærheden af 10.000 kroner, hvis alternativet er et oliefyr. Og det selv om der er indregnet en særlig "Ebberupafgift", der over 15 år skal dække omkostningen til at lægge en ny rørledning dertil fra værket på Stejlebjergvej.

Ud fra de foreløbige tilbagemeldinger tror John Jessen derfor ikke, det vil blive noget problem at nå op på de 60 procent af husstandene, der er grænsen for, hvornår det kan betale sig for Assens Fjernvarme at gøre alvor af planerne.

Næste skridt bliver at få en tilladelse fra Assens Kommune. Men også her tror John Jessen på at have en god sag. Både fordi her er tale om CO2-neutral energiforsyning, og fordi husstandenes besparelser samlet set svarer til ca. 3,7 mio. kroner om året, skattefrie vel at mærke. Penge som i form af øget købekraft måske kan være med til at skabe udvikling i lokalområdet.

Måske vil det vise sig sværere at overbevise Naturgas Fyn om det geniale i Assens Fjernvarmes fremtidsvision.

Naturgas Fyn er i dag leverandør af energi til to tredjedele af de husstande, som Assens Fjernvarme håber at få sluttet til nettet. Går de forhandlinger i knuder, kan det ende med en retssag.

Fjernvarmen lokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce