Marc Roar Hintze, administrerende direktør for Assens Fjernvarme, tror ikke på, at tilskudsordning for biomassefyrende kraftvarmeværker forsvinder. Ellers vil det kunne ramme forbrugerne i Assens og Ebberup med omkring 2000 kr. om året.

Assens/Ebberup: Der er rumlen på fjernvarmemarkedet i øjeblikket.

Fra nytår 2018/19 bortfalder en tilskudsordning fra staten, det såkaldte grundbeløb. Det kan føre til, at landets decentrale fjernvarmeværker skal hente pengene hos forbrugerne i stedet. Blandt andet Haarby og Glamsbjerg kommer til at stå uden tilskuddet.

Men hos Assens Fjernvarme, der producerer bæredygtig fjernvarme til 3.300 husstande samt el, får man ikke tilskuddet, fortæller Marc Roar Hintze, administrerende direktør for Assens Fjernvarme.

- Det, der sker med udgangen af 2018, er, at de naturgasfyrede kraftværker, de får i dag et grundbeløb. Det er for at stå til rådighed med elproduktion. Vi får i Assens ikke et grundbeløb. Vi fyrer på vedvarende energi, altså flis, forklarer Marc Roar Hintze.

- Vores afregning udløber også i 2018. Men vi kan gå over på noget andet - den her 15-øre (per kilowatt-time, dvs. elvarme, red.), fordi det er grøn strøm, vi laver, fortæller han.

Regner ikke med det

Den ordning er der dog tale om måske kan udløbe i maj 2019 for de biomassefyrende kraftvarmeværker, oplyser han.

Han regner dog ikke med, det kommer til at ske, fordi han anser det for usandsynligt.

- Vi får et alvorligt problem, hvis den ryger væk, fortæller Marc Roar Hintze.

- Rent økonomisk kunne det ramme borgerne i Assens og Ebberup (som Assens Fjernvarme leverer til, red.) med en prisstigning på måske 2000 kroner om året, nævner han.

Det eneste, han har hørt, er, at EU er kritisk over for ordningen.

Han siger også, at Assens Fjernvarme alligevel forbereder sig til fremtiden ved at effektivisere.

Fjernvarme er ikke det eneste, der potentielt kan stige i pris for forbrugerne.

Fyens Stiftstidende kunne 14. januar fortælle, at priserne for vandafledningsafgiften stiger med 27 procent hos Assens Forsyning. Eller hvad der svarer til godt 2.000 kr. for en gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn, hvis vandforbrug af Assens Forsyning er sat til 140 kubikmeter årligt.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Fjernevarmetilskud bortfalder: Vil undgå prisstigninger

Fjernevarmetilskud bortfalder: Vil undgå prisstigninger