Fire generationer på 120 år

Sven og Jesper Jensen i en østrigsk Steyr fra 1976. Bussen revolutionerede handicapkørslen med det nye lavtliggende gulv.
Foto: Jørgen Hansen

Fire generationer på 120 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: På lørdag er det 120 år siden, Aarup Vognmandsforretning kom til verden

AARUP: Det højfynske familiefirma Handybus - tidligere Aarup Vognmandsforretning - fylder rundt i weekenden.

Og i dag, 120 år efter stiftelsen, er det stadig familien Jensen, der driver selskabet - i dag på fjerde generation.

Fra to heste og en såkaldt dagvogn, som to gange ugentligt kørte fra Aarup mod henholdsvis Bogense og Assens, til en vognpark på 40 køretøjer og en medarbejderskare på lige godt 40. Sådan ser 120 år ud for familien Jensen.

- Transportbranchen handler utroligt meget om at tilpasse sig. I dag skal vi hele tiden tilpasse os krav om skærpet sikkerhed og bedre komfort, siger Jesper Jensen.

Han er oldebarn til stifter, Lars Jensen, og har arbejdet i firmaet i små 10 år.

- Ja, tilpasning har altid været et nøgleord. Under krigen for eksempel - da måtte man så at sige spænde en kakkelovn fast bag på bilerne og køre på træ. Det var jo ikke til at få benzin på den tid, tilføjer Sven Jensen, barnebarn af Lars og far til Jesper.

Op- og nedture

Men tilpasning handler ikke kun om mangel på brændstof og nye love om sikkerhed. Det handler også om at fyre medarbejdere og ansætte nye med ekstremt kort varsel, når der er behov for det.

- Nu er det heldigvis nogle år siden, vi har skullet fyre sidst, men som det er i dag, hvor alle vores opgaver bliver udbudt i licitation, kan det lynhurtigt gå både frem og tilbage, forklarer Jesper Jensen.

Hverken han eller Sven har nogensinde prøvet at tælle, hvor mange ugentlige arbejdstimer, de egentlig lægger i Handybus.

En selvstændig livsstil

Mellem 60 og 70 er Jespers umiddelbare bud. Men så kommer han i tanker om lørdag og søndag - og småkørs-lerne ind imellem.

- At være selvstændig er en livsstil - ikke en levevej, smiler Sven Jensen.

Han har hentet en platte påmalet de vise ord.

- Den har min datter lavet. Og dét kan der være noget om, fortsætter han.

Far og søn kigger på hinanden, da de bliver spurgt hvorfor. Hvorfor så mange timer - hvorfor så mange generationer på samme sted?

- Det ligger jo i blodet. Vi er vokset op med transportbranchen. Så man er vel lidt miljøskadet. Men selvfølgelig kan vi lide det - ellers gjorde vi det vel ikke, siger Jesper Jensen.

- Ja, og at firmaet stadig er på familiens hænder, betyder jo også, at der både er sjæl og ånd med i det. Hvis man bare er ansat som lønmodtager et sted, har man en anden distance til tingene, mener Sven Jensen.

Han har planer om at trappe støt ned på arbejdstimerne for om få år at overlade forretningen til Jesper alene.

- Det er også derfor, vi holder 120 års og ikke 125 års jubilæum - det er jo ikke sikker, jeg er her om fem år, smiler han.

Handybus holder reception på lørdag mellem 13 og 17, hvor blandt andet Odense Pigegarde kommer og underholder.

Fire generationer på 120 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce