Finner i russiske dragter


Finner i russiske dragter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Finnerne var kørt direkte hertil med bus helt fra Karelen, der ligger på grænsen til Rusland. Så de kunne godt leve med, at deres optræden i går formiddags på Assens Marina blev 13 minutter forsinket på grund af kuk i de lokale folkedanseres lydanlæg.

Da de ni dansere og to musikere endelig kom i gang, fik publikum, der var mødt op i pænt omfang, en usædvanlig festlig oplevelse. I perioder nærmest svævede de letbenede, unge finske dansere hen over asfalten. De seks kvinder og tre mænd var i dragter, der mere signaliserede Rusland end Skandinavien.

- I Finland er der meget store forskelle mellem landets folkedansergrupper. Hver har sin helt specielle stil, fik Deres udsendte at vide lige inden opvisningen. Det fortalte den ældste deltager - en 46-årig mand, der til daglig er journalist på en stor regionalavis i Karelen.

De øvrige dansere var alle først i tyverne. I det hele taget kunne de vestfynske folkedansere ikke undgå at blive lidt misundelige over den store tilslutning, der er til sporten blandt ungdommen i Finland.

Den gæstende forening Motora har hjemme i Karelen en ungdomsafdeling på 120 dansere under 15 år. I Assens Folkedansere er der kun ét medlem under 15.

Finnerne ankom med bus fredag aften, efter opvisningen i går spiste de frokost på stranden sammen med deres danske værter, og i aftes var der fest og fællesdans i sukkerfabrikkens kantine. I eftermiddag skal finnerne videre til det store internationale stævne Triangle-Folklore i Vejle. Forinden satser deres vestfynske værter på enten at arrangere en tur på skinnecykler eller en bestigning af Frøbjerg Bavnehøj.

Finner i russiske dragter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce