Filmklub i kortere version


Filmklub i kortere version

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARUP: Når eleverne i de yngste klasser på Aarupskolen og Frøbjerg Orte Friskole snart tjekker ind til et nyt skoleår, så vil de blive mødt af en folder fra Aarup Bio.

Det er nemlig blevet tid til endnu en sæson for Aarup Bios Børnefilmklub, fortæller bibilotekar Jørgen Wadow-ski, der er manden bag folderen.

Børnefilmklubben har rullet stort set uden stop siden starten af 1980'erne. Men i år bliver programmet en lille smule anderledes end tidligere.

Alle film inden jul

- Vi plejer at dele filmene ud over året, så der er to i efter-året og to efter nytår. Men da vi forventer, at renoveringen af biografen begynder i starten af 2005, så har vi valgt at komprimere programmet lidt, fortæller Jørgen Wadow-ski.

- Det betyder, at vi viser alle filmene inden jul. Og at der er en film færre at fornøje sig med. Til gengæld sætter vi så også prisen ned til 40 kroner imod 50 sidste år, tilføjer bibliotekaren.

40 kr for tre film

For de 40 kroner får man mulighed for at se tre film. Børnefilmklubben er delt op i to spor. Det ene er for børn fra seks til ni år og kan se filmene "Bjørnebrødre", "Find Nemo" og "Møgunger", mens spor to - de 10 til 13-årige - kan se "Zafir", "Olsenbanden Junior" og "Klatretøsen".

En klub i klubben

- Vi er med i noget der hedder Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber, og det er dem, der skaffer os filmene. For de fleste films vedkommende, så er det film, der nu er kommet på video. Men det er efter min mening noget helt andet at sidde i biografens mørke med sin slikpose. Og det håber jeg naturligvis også, at børnene i Aarup synes, siger Jørgen Wadowski, der havde god opbakning til sine filmforevisninger sidste år.

Der var der 200 børn i den yngste gruppe. Og 140 havde meldt sig i den ældste.

Ingen guldgrubbe

- Og det er selvfølgelig også derfor vi gider at blive ved. Fordi der er så kolosal stor opbakning, fortæller Jørgen Wadowski, der ikke tjener mange penge til biografen på Børnefilmklubben.

- Nej, det gør vi ikke. For det er sådan, at der er buskørsel med i billetten for de børn, der bor uden for Aarup. Vi får heldigvis nogle penge fra folkeoplysningsudvalget, så vi kan holde skindet på næsen. Men det handler nu heller ikke om at skaffe penge i kassen. Det handler mere om at åbne børnenes øjne for glæden ved at se gode film, siger Jørgen Wadowski.

Filmklub i kortere version

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce