Fibernet vil løfte huspriser

Gl. Brydegaard er ikke kun den rene idyl. Internetforbindelsen kunne være bedre. Derfor siger gl. Brydegaard ja til fibernet.
Foto: Jens Wognsen

Fibernet vil løfte huspriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udrulning af fibernet vil styrke hussalget og gøre lokalområdet mere attraktivt for gæster og tilflyttere, fremhæver flere lokale erhvervsfolk

Brunshuse, dreslette, helnæs, snave:

Er der én, som i disse dage følger intenst med i, om det lykkes at skaffe den opbakning på 55 procent, der skal til, for at EnergiFyn kan udrulle fibernet i Brunshuse, Dreslette, Helnæs og Snave, så er det Henrik Dyhr fra Nybolig i Assens.

Ejendomsmægleren er nemlig ikke i tvivl om, at et kommende fibernet vil bidrage til at løfte huspriserne i området.

- Vi kan helt klart se en voksende tendens til, at folk på boligjagt i randzoneområderne spørger til internetforbindelsen - og helt specifikt til det lynhurtige fibernet. Er svaret, at der ikke er fibernet i området, så vil huskøberen ofte forlange, at der bliver slået af i prisen, siger Henrik Dyhr.

Ejendomsmægleren fremhæver i den sammenhæng, at et prisafslag på grund af manglende fibernet koster sælgere langt mere, end det koster at få indlagt fibernet. I EnergiFyns aktuelle kampagne er minimumsprisen for fibernet mellem 3.069,- og 4.069,- kroner pr. husstand.

Stensikker investering

- Det er selvfølgelig mange penge for en enkelt husstand her og nu. Men det er en lille investering, når vi taler en fremtidssikret investering i husets værdi, siger Henrik Dyhr.

Ordene vækker genklang hos direktør Per Flensted, der bor i Dreslette. Når han somme tider modtager større internetfiler, må han køre fra sin bopæl til arbejdspladsen i Taulov ved Fredericia for at finde en effektiv forbindelse.

- I længden er det uholdbart, at vores lokalområde ikke har internetforbindelse hverken mobil eller fastforbindelse, som er gearet til fremtiden, siger han.

Gæster kræver hurtig forbindelse

Også Connie Østergaard, ejer af Gl. Brydegaard, krydser fingre for, at fremtiden hedder fibernet. Blandt de tusinder af kursister, som hvert år tjekker ind i hendes hotel- og konferencecenter, er hurtig internetforbindelse nemlig et voksende krav.

- Kendsgerningen er, at vores gæster forventer en internetforbindelse, der er tunet og hurtig. Fibernet vil gøre os endnu mere attraktive som konferencested. Ikke kun for os, men for hele vores fantastiske lokalområde, som gæsterne får lejlighed til at gå på opdagelse i, vil fibernet have meget stor betydning, siger Connie Østergaard.

EnergiFyns fibernetkampagne kører frem til 30. september. I flere områder er tilmeldingerne næsten oppe på 100%. Pt. er tilslutningen i Brunshuse, Dreslette, Helnæs og Snave på 51%. Senest den 1. oktober skal 55 procent have tilmeldt sig.

Fibernet vil løfte huspriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce