Festspil søger penge: Politikere kan ikke love noget

Finn Brunse, tidligere borgmester i Assens Kommune, er i dag formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Festspil søger penge: Politikere kan ikke love noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frøbjerg Festspil må indtil videre vente på svar, om det kan komme på det kommunale budget med et driftstilskud. Formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune, Finn Brunse (S), mener, det er et relativt stort beløb, festspillet vil have set i forhold til andre kulturaktiviteter.

Frøbjerg: Om Frøbjerg Festspil kan få et kommunalt drifttilskud på 300.000 kr. om året de kommende år vides ikke endnu.

Det fortæller formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune, Finn Brunse (S). Umiddelbart ser det ud til, at nogle af pengene, hvis kommuner ønsker at give et tilskud, skal dukke op via puljemidler.

- Når det nu er et nyt udvalg (det kom til ved årsskiftet, red.), har vi valgt lige at sige, at så skal vi en kende tættere på, hvad der egentlig ligger i de forskellige kulturaktiviteter. Herunder også Frøbjerg Festspil. Så der blev ikke trukket helt af på det.

- De vil få en anmodning om at søge i de midler, der er blevet den samlede pulje nu, siger Finn Brunse.

Han henviser til puljen, der er smeltet sammen i form af de tidligere frie kulturmidler og eventpuljen. I den ligger der ca. 700.000 kr.

Et stort beløb

Finn Brunse regner med, at man bliver klogere på senere udvalgsmøder. En måde at finde penge på er at tage fra den nye pulje og lægge det over på driften.

- Der kan være tilfælde, hvor det kan give god mening at sige, at der tager vi noget ud af puljen og lægger det direkte ind i budgettet, fortæller han.

Men så bliver puljen så bare mindre for alle andre.

- Det vil sige, at der så bliver mindre at dele ud til det, der måtte komme til de ansøgere, der måtte have et ønske om at lave en kulturaktivitet, nævner Finn Brunse.

Derfor skal udvalget overveje, hvor meget der eventuelt skal pilles ud af puljen og indgå som faste budgetbeløb i stedet.

- 300.000 kr., er det et relativt stort beløb i forhold til alle andre, der gerne vil have penge?

- Ja, det er det, siger Finn Brunse.

- Er det realistisk?

- Det tager vi stilling til senere. Men det fremgår med al tydelighed, at det beløb set i forhold til, hvad vi har i puljen samlet set, er et meget stort beløb, svarer han.

Frøbjerg Festspil har før anglet efter at få et driftstilskud, dog uden at få det.

Spørgsmålet sendes senere videre til byrådet.

Festspil søger penge: Politikere kan ikke love noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce