Festspil ruster sig til fremtiden: Frøbjerg nedsætter advisory board

Hvilken vej skal vi? Det er det spørgsmål, som et nystiftet advisory board skal hjælpe Frøbjerg Festspil med at finde svar på, så festspillet også i fremtiden kan invitere til underholdning på bavnehøjen. Foto: Nils Svalebøg

Festspil ruster sig til fremtiden: Frøbjerg nedsætter advisory board

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frøbjerg Festspil vil i de kommende år blive guidet og rådgivet af personer, der takket ja til at være rådgivnings-organ for styregruppen.

Frøbjerg: Siden 1986 har der hver sommer været festspil på Frøbjerg Bavnehøj takket være Frøbjerg Festspil.

Og så skulle det gerne bliver ved med at være, mener foreningen, der i disse uger byder på 'Footloose - The Musical', som har fået flotte ord med på vejen i Fyens Stiftstidendes anmeldelse.

Og for at sikre, at der også om fem og 10 er teater og sang på højen, har festspillets hovedbestyrelse ladet sig inspirere af erhvervslivet og nedsat et såkaldt advisory board. Det vil sige, at hovedbestyrelsen har samlet en række nøje udvalgte personer med forskellige kompetencer og erfaringer, som skal guide og rådgive festspillet i de kommende år.

- Frøbjerg Festspil og lignende sommerspil er efter min opfattelse stærkt udfordrede i disse år. Der er alvorlige problematikker omkring valg af repertoire, fokusering på aldersgrupper, etablering af traditioner, involvering og fastholdelse af frivillige, økonomi og meget mere.

- Vi arbejder hos Frøbjerg Festspil naturligvis selv med problematikkerne, men vi har også stærkt brug for, at andre gode og erfarne folk vil give hjælp til de konkrete udfordringer, siger Knud Møller, der er formand for Frøbjerg Festspil, i en pressemeddelelse.

Frøbjerg Festspil
Frøbjerg Festspil satte den første forestilling op på Frøbjerg Bavnehøj i 1986. Det var 'Røverne fra Vissenbjerg'.I år kan du se 'Footloose - The Musical' frem til og med 23. august.

Næste år sættes 'Midt om natten' op, og i 2021 venter 'Grease'.

For at sikre at der også i årene efter er festspil på Frøbjerg Bavnehøj har styregruppen nedsat et advisory board, der skal komme med råd og sparring til udviklingen.

Advisory boardet består af Finn Brunse, formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune, Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense, Klaus Hansen, direktør i Film Fyn, og Keld Rørmose, der arbejder med markedsføring.

Gruppen samles første gang til møde i efteråret.
Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil, glæder sig over, at det er lykkes at samle et rådgivnings-organ. Arkivfoto: Kim Rune
Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil, glæder sig over, at det er lykkes at samle et rådgivnings-organ. Arkivfoto: Kim Rune

Kulturelt fyrtårn

Advisory boardet kommer til at bestå af otte personer, der har baggrund inden for kultur, politik og erhvervslivet.

Det drejer sig om Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense, Klaus Hansen, direktør i Film Fyn, Finn Brunse, kulturudvalgsformand i Assens Kommune, Keld Rørmose, der kommer med erfaring inden for markedsføring, Anne Toftelund Jensen, konsulent for foreninger i DGI, Martin Mulvad, TV2 Fyn, Patrick Dorgan, musiker bosiddende i Aarup, og Bent Jørgensen, tidligere chef i FTZ og nu seniorkonsulent i Au2Parts.

Finn Brunse har i mange år kva sit politiske virke haft relationer til Frøbjerg Festspil, og derfor faldt det ham naturligt at takke ja til at blive del af rådgivnings-organet.

- Frøbjerg Festspil er et af vores kulturelle fyrtårne, både i forhold til at synliggøre Assens Kommune positivt, men også fordi foreningen engagerer så mange i kreativ udfoldelse. Arbejdet med børn og unge blandt andet hos Frøbjerg Festspil er med til at inspirere og motivere mange, som senere i uddannelse og arbejdsliv får gavn og glæde af mødet med musik og teater. Det vil jeg gerne understøtte, siger han i pressemeddelelsen.

Finn Brunse, formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Finn Brunse, formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune

Selv på scenen

Jane Jegind, der i 1987 og 1988 selv stod på scenen på Frøbjerg, da der blev spillet 'Elverhøj' og 'Gøngehøvdingen', mener, at festspil skaber fællesskab og gode oplevelser.

- Som enhver anden god kulturoplevelse skal den kontinuerligt udfordres for at udvikle sig og til stadighed være attraktiv for et mangfoldigt publikum. Derfor er det en rigtig god ide at lave et Advisory Board, der kan udfordre traditionerne og tænke ud af boksen, så det bliver trykprøvet, at det er det bedste fra traditionerne og noget nyt, der kommer på bordet, siger Jane Jegind, der gennem årene har set flere af forestillingerne.

Også Keld Rørmose har en personlig tilknytning til Frøbjerg Festspil. Hans søn Cristopher S. Rørmose spiller nemlig i år den mandlige hovedrolle på bavnehøjen. Desuden har han i flere år kendt Knud Møller og instruktør Carsten Friis.

- Jeg vil bakke op omkring et tiltag som Frøbjerg Festspil, hvor amatører, frivillige og talentudvikling mødes. Jeg har igennem mange år arbejdet med markedsføring og talentudvikling i sportens verden, og de erfaringer vil jeg gerne give videre til Frøbjerg.

Klaus Hansen, direktør for Film Fyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Klaus Hansen, direktør for Film Fyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Samarbejde

For Film Fyn-direktør Klaus Hansen lever håbet, at hans deltagelse i advisory boardet kan være startskud til mere samspil mellem de to kulturorganisationer.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at der er et bredt samarbejde mellem de fynske kulturinstitutioner. Jeg tror, vi kan inspirere og udvikle hinanden. Jeg er derfor sikker på, at FilmFyn vil få ligeså meget ud af, at jeg sidder i Frøbjerg Festspils Advisory Board, som festspillene vil få. Jeg kommer med helt friske øjne. Jeg glæder mig til at bidrage, siger han i pressemeddelelsen.

Alle medlemmerne vil naturligvis se årets forestilling, og til efteråret vil de blive kaldt til samling i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, så arbejdet kan komme i gang.

- På mødet bliver der mulighed for at lufte tanker, idéer, inspiration til udvikling af Frøbjerg Festspil, og få input til, hvad der rører sig i de forskellige "liv" - kulturliv, politiske liv, erhvervsliv m.m. Samt tage et kig på fremtiden, trends og potentielle samarbejdspartnere, siger Knud Møller.

Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense Kommune. Arkivfoto: Jens Wognsen
Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense Kommune. Arkivfoto: Jens Wognsen

Festspil ruster sig til fremtiden: Frøbjerg nedsætter advisory board

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce