En del af Frøbjerg Festspils skuespillere kaster sig over nyt Svendlund-stykke, så snart årets festspil er forbi
FRØBJERG: Lige nu er Frøbjerg Festspils aktører dybt begravet i årets sommerstykke, "Annie Get Your Gun". Men så snart projektørerne slukkes på Frøbjerg-scenen, går ni af skuespillerne i gang med en ny forestilling.

Prøverne begynder umiddelbart efter festspillets store afslutningsfest, og forestillingen får premiere midt i oktober - på Humlemagasinet i Harndrup.

Det er en halv snes Frøbjerg-aktører, som har sagt ja til at gå i krig med en ny produktion med Erik Bendt Svendlund i spidsen.

Pinsefrokost

Det er Svendlund, der instruerer, men det er også ham, der har skrevet stykket, der hedder "Mormors Kolonihavehus".

Forestillingen handler om en pinsefrokost, der udvikler sig uventet.

For at profilere

Det bliver en forestilling produceret af Frøbjerg Festspil, men forestillingen er solgt til Humlemagasinet, som så selv står for pr og arrangementet.

- Vi gør det for at profilere festspillet. Naturligvis er der også noget økonomi i det for os. Men først og fremmest håber vi, at de tilskuere, der ser en af vores mindre forestillinger, også vil få lyst til at komme til festspillet, siger formand Elisabeth Spangsbøg.

- Vi vil gerne vise, hvad vi kan. Jeg tror, at vi godt kan lokke flere tilskuere til Frøbjerg Festspil fra Nordvestfyn og såmænd også fra Trekant-området, hvor der ikke er så mange teatertilbud om sommeren.

Uden pusterum

Det kan virke som halsløs gerning at gå i gang med en ny forestilling uden et pusterum efter "Annie Get Your Gun".

- Men for mange af deltagerne i festspillet er det jo blevet en livsstil. De kaster sig med glæde over en ny udfordring, siger festspils-formand Elisabeth Spangsbøg.
  • Fyens Stiftstidende