Ferien samler familien


Ferien samler familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RO: Amtsrådspolitikeren Poul-Erik Svendsen (S) drømmer ikke om eksotiske rejsemål, men om en længere ferie
AARUP: For Poul-Erik Svendsen, formand for sygehusudvalget i Fyns Amt og skoleinspektør på Aarupskolen, er det normalt ikke noget problem at få tiden til at gå. Men måske netop derfor sætter han ekstra pris på, når han så endelig har ferie.

- Hvor skal du holde sommerferie?

- Det har jeg sådan set allerede gjort. Jeg og min familie har været i Ceton i Toscana, Italien, og det var en pragtfuld tur. Vi havde lejet et hus dernede og kørte selv derned i bil. Vi havde cykler med, så det blev til nogle flotte ture i bjergene. Og så fik vi selvfølgelig også slappet af og spist en masse dejlig mad.

- Hvad er din bedste sommer- ferieoplevelse?

- Puh, det kan jeg ikke lige komme i tanke om på stående fod. Jeg synes altid det er lækkert at komme sydpå. Jeg kan godt lide klimaet i Middelhavslandene Frankrig og Italien. At sætte sig ind i bilen og så ellers afsted sydpå. Det er god ferie for mig.

- Hvad er rigtig sommer for dig?

- Det er helt klart, når man tager af sted sammen med familien. Der findes ikke noget bedre, end når hele familien er samlet og man er gået par gear ned i forhold til hverdagen.

- Har du en sommer-favoritret?

- Jordbær med is måske? Nej, jeg har ikke noget specielt. Men jeg synes det er dejligt, at sidde udenfor og spise. Og så er jeg nok generelt til noget lidt lettere om sommeren end om vinteren. Jeg kunne ikke forestille mig at spise flæskesteg med brun sovs på terrassen en lun sommeraften.

- Hvilken bog havde du med i hængekøjen?

- En, der stod i skærende kontrast til hedebølgen i Toscana, nemlig Ebbe Kløvedal Reichs bog om Knud Rasmussen og hans liv på Grønland. En meget spæn-dende bog, i øvrigt.

- Hvorfor er ferie vigtigt?

- Det er det vel også kun, hvis man har noget at sætte det op imod. Hvis man er ledig eller ude af arbejdsmarkedet, så tror jeg ikke, at man på samme måde priser og higer efter ferie. Men det er vigtigt, fordi man får brudt den daglige trummerum. Og fordi det giver mulighed for, at man kan få samlet hele familien og have ordenlig tid til hinanden. Det kan det af og til knibe med i den fortravlede hverdag.

- Hvorhen går din drømmeferie?

- Jeg har ingen drømme om eksotiske rejsemål som eksempelvis Asien eller USA. For mig handler det i højere grad om, at jeg godt kunne tænke mig en ferie af mindst et par måneders varighed. Så kunne den for den sags skyld godt gå til Bornholm eller den jyske vestkyst. Men det ville da også være lækkert med to måneder i Toscana eller Sydfrankrig. Bo i en lille landsby og falde ind i rytmen og få tid til at gå i dialog med de lokale. Det ville være skønt.

- Hvad ville du anbefale turister at se på Højfyn?

- Helt klart naturen. Jeg synes faktisk, at den højfynske natur er stærkt undervurderet i forhold til Sydfyn. Det er en helt enestående natur vi har, og hvis man tager sin cykel og cykler ud af de små veje gennem bakker og skove, så er der virkelig mulighed for at komme i pagt med naturen. Det er meget smukt.

Ferien samler familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce