Tyv stjal Claus Vilsmarks båd i Assens Marina torsdag morgen, som tyven efterlod ødelagt i Vejle Fjord. Bådejeren er frustreret over politiets indsats.

Assens: - Det er rent Gøg & Gokke.

Sådan siger en frustreret bådejer i Assens Marina, Claus Vilsmark.

15. maj forsøgte en tyv at sjæle hans 27-fods Bayliner-båd i Assens Marina til en værdi af lige under 200.000 kroner.

Men heldigvis blev ugerningen opdaget af en anden bådejer i tide, som slog alarm og tyven forsvandt.

Men torsdag i denne uge blev det ikke kun ved forsøget - en ny tyv stjal Claus Vilsmarks båd og var så fræk at sejle den med fuld skrue til Vejle, så båden pådrog sig flere skader - bl.a. ødelagt køleskab og komfur, skader på drevet, skader på mikroovn og toilet plus ridser i lakken. Ankeret er væk.

- Den har fået så mange tæsk i de store bølger. Alt er kastet rundt. Den er ødelagt for mange penge, siger en ærgerlig bådejer.

- I går morges (torsdag, red.), da klokken var 6.37, fik jeg en alarm på min telefon. Jeg kan se, båden stadig ligger på sin plads, siger Claus Vilsmark, der bor i Nordby ved Ebberup.

Så han regnede med, der ikke var sket noget. Han kunne se med, fordi han havde fået installeret en gps-sender i båden efter første tyveriforsøg.

Imidlertid tikkede en ny faretruende alarm ind omkring klokken 7.30.

- Da lå den oppe ved Middelfart i Lillebælt, siger Claus Vilsmark, der fluks kontaktede Fyns Politi.

Tyven havde skilt tændingslåsen ad og kortsluttet ledningsnettet for at starte båden. Tyven sejlede i høj fart ud af marinaen, fortalte et ægtepar, som havde set tyven, til Claus Vilsmark. Formentlig 30 knob, vurderer han.

Tyven fortalte til ægteparret, han kom for at lave service på båden, bemærker Claus Vilsmark.

Kørte til Vejle

Claus Vilsmark roser Fyns Politi for at rykke hurtigt ud.

- De fik hurtigt sendt en patrulje mod Middelfart og Strib for at følge den, når den skulle komme igennem Lillebælt, fortæller han.

Han tabte forbindelsen på et tidspunkt, men fik forbindelsen igen. Da så han, at båden lå ved Vejle Fjordbroen.

- Jeg skyndte mig at køre til Vejle, og på havnen kunne jeg se min båd kom farende ud og ind mellem bropillerne. Det er så vildt at stå og se den sejle, siger Claus Vilsmark.

- Jeg tror, han har ligget derude og ventet på, at der kom en lastbil for at køre båden væk, tilføjer Claus Vilsmark.

For tyven endte pludselig med at sejle båden op til et lille fiskerleje ved broen.

Ventede for længe

Sagen var på det tidspunkt overdraget fra Fyns Politi til Sydøstjyllands Politi.

- Der kom hundepatruljer og fuld udrykning på broen og i byen. Så fattede tyven jo mistanke. Så sejlede han ind til en bro og lagde sig. Politiet ventede på, der kom flere hundepatruljer (oppe ved vejen, red.). Men så nåede han at stikke af, siger en frustreret Claus Vilsmark.

- Jeg føler, det var så amatørpræget, den måde politiet foretog det på. De holder og venter, til der kommer hundepatruljer. Jeg siger til dem, 'hvad med at komme ned til båden og få fat i ham'. Men de skulle lige vente. Der går en halv times tid, og da er tyven så gået, siger Claus Vilsmark.

Han skulle ellers have været ude at sejle i sin ferie den kommende uge. Men det er aflyst, siger en dybt frustreret bådejer.

- Det er noget lort, nævner Claus Vilsmark.

Ægteparret i Assens Marina, der så tyven, har ifølge Claus Vilsmark beskrevet manden som "lille, tæt og mørkhåret", og han talte "rimelig dansk".

Det lykkedes ikke fredag at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
- Ikke det store problem

- Ikke det store problem