Derhjemme er treårige Kalle Magnusson så meget i sikkerhed, som han kan komme. Leukæmien og kemobehandlingen har nedsat hans immunforsvar så meget, at en simpel infektion kan sende ham på intensiv. Privatfoto

Familie har isoleret sig i et år: Treårige Kalle kan dø af influenza

Sidste sommer fik treårige Kalle Magnusson fra Skallebølle konstateret leukæmi. Siden er hans og familiens liv ændret drastisk. For Kalle kan selv den mindste infektion være livsfarlig, og derfor lever familien en isoleret tilværelse.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Børneleukæmi
Leukæmi er en gruppe af ondartede sygdomme i kroppens blodlegemer. Der er tre hovedtyper af blodlegemer: røde og hvide blodlegemer samt blodplader. Ved leukæmi påvirkes en eller flere af disse celletyper, så der bliver færre normale celler.Hvert år får omkring 45 børn i Danmark leukæmi. I alt får cirka 150 børn i Danmark en eller anden kræftsygdom hvert år. 8 af 10 børn med leukæmi har såkaldt akut lymfoblastær leukæmi (ALL), og resten har akut myeloid leukæmi (AML). Lymfoblastær og myeloid er betegnelser på to forskellige typer af hvide blodlegemer. Sygdommen opstår hyppigst, når barnet er mellem 2 og 5 år.

Kilde: sundhed.dk