Familie føler sig snydt efter huskøb

Sådan ser Gert Hattesens bolig fra Husfabrikken A/S ud i øjeblikket. Langtfar færdigt. Foto: Gert Hattesen/privatfoto

Familie føler sig snydt efter huskøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gert Hattesen fra Silkeborg står nu frem og fortæller om de mange problemer, han havde med byggeriet af sit modulhus fra Husfabrikken A/S i Vissenbjerg. Familien måtte vente på deres hus, og da det kom, var det ifølge Gert Hattesen leveret med flere fejl, han selv har måttet udbedre.

Vissenbjerg: Gert Hattesen, Silkeborg, og hustruen syntes, at Husfabrikken A/S's måde at bygge huse på lød spændende. Modulhuse med al indmad undtagen møbler, der var hurtige at bygge. Sådan et hus ville de gerne købe.

Så familien bestilte et 240 kvadratmeter stort hus hos Husfabrikken i Visssenbjerg og glædede sig til et nyt liv i udstykningen Gødvad Enge ved Silkeborg - i en konceptuel ny bolig ikke set magen.

- Det startede godt, og vi havde en super dialog med Claus Valsøe Clausen, fortæller Gert Hattesen.

Claus Valsøe Clausen var idémageren bag modulbyggeriet og var med til at starte Husfabrikken, men siden gik fabrikken konkurs. En af dem, det gik ud over, var Gert Hattesen. For husbyggeriet begyndte at gå skævt, i takt med at det begyndte at gå for Husfabrikken, ser det ud til.

- Her i bakspejlet kan vi godt se, mange af de ting, vi snakkede med Claus om, ikke kom på i den første kontrakt. Vi blev nødt til at rykke for at få byggetilladelser og konstruktionstegninger. Vi fik hele tiden at vide, at det var lige på trapperne, siger Gert Hattesen.

Men det var ikke lige på trapperne. Det hele trak ud. De helt færdige konstruktionstegninger kom han aldrig til at se.

Husfabrikken A/S
Husfabrikken A/S på Glasvænget i Vissenbjerg er under konkurs.

Stiftstidende kunne 4. maj fortælle, at direktør Kim Kenlev stoppede hos Husfabrikken A/S efter kun seks måneder i jobbet. 14. maj kunne avisen så fortælle, at Husfabrikken A/S, der bygger modulhuse, var i likviditetsproblemer. Og slutteligt var under tvangsopløsning. Husfabrikken A/S er ejet af VCH Rainmaking ApS, svenske HouseFactory AB og DKGemma ApS, et selskab Henrik Nygaard, tidligere ejer af Kokken & Jomfruen, står bag.Kilde: Virk.dk og biq.dk.
Firmaet Husfabrikken A/S i Vissenbjerg. Foto: Kim Rune
Firmaet Husfabrikken A/S i Vissenbjerg. Foto: Kim Rune

Intet problem

Imens familiens drømmehus blev bygget, boede de til leje et andet sted. Men ifølge Gert Hattesen skete der ikke rigtigt noget.

- Men vi fik hele tiden at vide: 'Intet problem, det skulle de sagtens nå'. Men huset kom jo ikke til tiden. Processen blev sådan hele tiden, at hvis vi nærmest ikke var i daglig dialog, så skete der ikke noget, siger en frustreret Gert Hattesen.

Det trak på både det mentale og familielivet, at de skulle gå og være bekymrede hele tiden.

- Vores familieliv har været fuldstændigt fucked up i et års tid, fortæller Gert Hattesen, som troede på projektet.

Men endelig blev huset færdig efter en måneds forsinkelse. Eller ...

- Der kom de her tre moduler, og vi tænkte: 'Så, nu kan der langt om længe ske noget', siger Gert Hattesen.

Her ses huset fra en anden vinkel. Foto: Gert Hattesen/privatfoto
Her ses huset fra en anden vinkel. Foto: Gert Hattesen/privatfoto

Hus med mangler

Men da de hev plastikken af huset fik familien en overraskelse.

- Det var jo bare overhovedet ikke færdig. Der manglede at blive malet, der manglede at blive bygget diverse ting, der var ikke sat ind. Hele vores facade skal vi have pillet af, fordi de ikke har sat sig ind i, hvordan tingene skulle laves.

- Badeværelset vendte forkert, siger Gert Hattesen.

Betongulvet skal også skiftes. Og så tilbød Husfabrikken ifølge Gert Hattesen, at familien kunne få en aftale hos et alarmfirma for to år, som Husfabrikken ville betale.

De fik dog rykkere fra alarmfirmaet, da terminen ikke blev betalt af giveren.

- Så den hænger vi på.

- Man har vidst, man bevidst man gjorde tingene forkert, men alligevel bare har gjort det, siger han om byggeriet.

Var ikke klar over det

Derfra begyndte det at blive svært at få fat i Clause Valsøe Clausen, nævner Gert Hattesen. Og han kalder dialogen for mere og mere "grov og ubehagelig".

Gert Hattesen føler, familien blev negligeret.

- Vi følte, det ikke var et projekt, der havde prioritet.

Der kom på et tidspunkt en ny medejer af Husfabrikken, den tidligere ejer af Kokken og Jomfruen, Henrik Nygaard.

- Vi fandt ud af, de var i gang med at lave et projekt for ham. Siden jul er der intet sket heroppe, men vi ved, de har brugt masser af tid på at arbejde videre med det projekt (Nygaards, red.), selv om vores projekt skulle være færdigt i efteråret, nævner Gert Hattesen.

Han har foruden bekymringer brugt penge på advokat og for at få gjort tingene færdige, og han kommer til at overskride budgettet. Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget han har betalt for huset. Gert Hattesen har overvejet en retssag, men har også tænkt der ikke er noget at komme efter, da Husfabrikken er gået konkurs.

- Jeg synes, vi har prøvet dialogen. Men det har været envejs kommunikation. Vi troede, at når man laver en kontrakt, har man et eller andet at holde hinanden op på. Men den kontrakt er ligeså meget værd som ingenting.

- Jeg var ikke klar over, man på den måde bare kunne røvrende folk, siger han.

Familie føler sig snydt efter huskøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce