Museum Vestfyn har en håndfuld tilbud i skolernes efterårsferie.

Assens: "I skrådrengens fodspor" er en familievandring, hvor familier på egen hånd prøver at gå i skrådrengens fodspor og udforsker steder i Assens, der kan have været en del af børnearbejderne på tobaksfabrikkens hverdag og arbejde. Familievandringen - et nyt tiltag fra Museum Vestfyn - foregår mandag til fredag i skolernes efterårsferie klokken 10-15 med Toldbodhuset som mødested.

Æbler på museet

Filt dit eget æble eller lav din egen helt særlige æblepompon. Det er museets bidrag til æblefestivalen. Mandag og tirsdag handler det om pompon, mens filtninger på programmet onsdag, torsdag og fredag. Alle dage klokken 10-15 i Toldbodhuset.

Maritime dage

Lav papirbåde og søsæt din egen båd i museets eget havnebassin eller affyr kanonen og hjælp Willemoes med at sænke krigsskibe. Der er også mulighed for at slå dit eget reb og lave dit helt eget sjippetov. Sådan lyder museets bud på en maritim efterårsferie i Toldboldhus. Aktiviteten foregår mandag-fredag klokken 10-15.

Skattejagt

I Toldbodhus kan børn også forsøge sig som skattejæger i udstillingen "Mennesket og havnen", hvor det gælder om at finde Peter Tolders skat. Skattejagten foregår mandag-søndag klokken 10-16.

Udvidede åbningstider

I efterårsferien er udstillingen "Mennesket og havnen" i Toldbodhus og "NEXT STOP" og "Willemoes - historier om helte" i Willemoesgaarden åben hele ugen, mandag-søndag kl. 10-16. Entre kr. 40 (børn og unge under 18 år - gratis).

Frederik Ernsts Have kan granske gratis besøges onsdag-søndag kl. 10-13, mens der er omvisning i Ernsts Samlinger lørdag og søndag kl. 11. Entre kr. 100. /EXP