Falsk millionær på spil igen


Falsk millionær på spil igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UTROLIGT: Efter sin "succes" i Assens gav 26-årige platugle von Kaufmann den som mangemillionær og snød for 150.000 i Grenå
ASSENS: - Ham var jeg ude på dansegulvet sammen med nede på Reeplay.

Den unge elektriker, der var ved at udskifte et lysstofrør reagerede prompte, da han blev klar over, at redaktionen forberedte en artikel om en vis Caspar Klaus von Kaufmann.

Under det navn har en 25-årig mand fra Nordjylland sat sig dybe spor i Assens. De opstod sidste år i april, da han tog fusen på folk og fæ i søkøbstaden.

Som von Kaufmann førte han sig frem som mangemillionær med tætte kontakter til det danske og internationale jetset, og ingen opdagede, at det hele var en stor aprilsnar, før han pludselig var pist væk.

Forinden havde han forhandlet økonomiske transaktioner med byens bank, bildt borgmesteren ind, at han ville købe kommunens dyreste grunde og reserveret plads i havnen til sin kæmpestore lystyacht, som midlertidigt lå i den gode ven Mærsk McKinley Møllers privathavn, osv., osv., osv.

Monaco-millionær

Lige nu sidder "von Kaufmann" bag tremmer i Grenå. Her blev han forleden anholdt og varetægtsfængslet i fire uger efter at have bedraget en lokal familie for ca. 150.000 kroner, skriver B.T.

I Grenå optrådte den nu 26-årige nordjyde som en livstræt mangemillionær, der boede i Monaco, men ejede nogle af Københavns mest mondæne cafeer.

Under påskud af at ville købe familiens restaurant for 6,3 millioner kroner fik han franarret den over 150.000 kroner. Blandt andet inviterede han 80 mennesker til middag. Han forsøgte også at købe fire Porscher i Århus, men blev til sidst afsløret af falske kontonumre.

I Assens lykkedes det ham ikke som von Kaufmann at svindle sig til de store beløb, selv om han luftede planer om at købe både Marcussens Hotel og byens diskotek Reeplay, hvor han ellers, ifølge den unge elektriker, optrådte som en yderst stilfærdig gæst.

Så vidt vides er von Kaufmann kun løbet fra én ubetalt regning på ca. 10.000 kroner.

Og det var efter hans allersidste sidste aften i byen. Her gav han rundhåndet drinks på den irske pub O'Neill's og fik det hele skrevet på regningen.

Ingen mistanke

- Han var en hyppig gæst, og vi havde ikke mistanke om noget som helst, da han ankom sammen med et selskab fra Marcussens Hotel, siger Lene Andersen, der driver pubben sammen med sin mand Ole Jørgensen.

Efterfølgende har de som de eneste i Assens anmeldt den unge nordjyde til politiet.

Han har senere fået en dom for dette forhold plus adskillige andre ulovligheder begået i Nordjylland ved retten i Frederikshavn. Dommen lød på 60 dages fængsel, men afskrækkede ham altså ikke fra i sidste måned at gå i gang med nye svindelnumre i Grenå.

- Vi har forlængst afskrevet de 10.000 kroner, men han fik da sat liv i Assens, siger Lene Andersen. Vi var mange, der længe efter havde noget at snakke med vores gæster og kunder om.

-Hvis von Kaufmann kommer ind ad døren igen, skal han så betale sine drinks på forhånd?

- Hvad tror du?

Et billigt grin

Chefen for kriminalpolitiet i Frederikshavn, Jørgen Hansen, kender alt til den 26-årige nordjydes meritter.

- Han har folkeregisteradresse her i politikredsen hos sine bedsteforældre i en landsby 10 km syd for Sæby, fortæller kriminalinspektøren.

- Vi får os et billigt grin et par gange om året, når kolleger fra andre politikredse ringer om hans sidste numre.

- Den mand er i stand til alt, fastslår Jørgen Hansen.

Von Kaufmann er blot en af mange roller. Den 26-årige har således tidligere narret hele den nordjyske presse ved at udgive sig som canadisk ishockeystjerne, der skulle spile for Aalborg.

Mange falder tilsyneladende for hans diskrete charme, og samtidig behersker han flere fremmedsprog. Han er også skrap til it og kan få det til at se ud, som om han står i kontakt med hvem som helst via nettet.

Men lige nu ser det ud til, at de næste, den 26-årige skal forsøge at charmere, bliver medlemmerne af en domsmandsret i Grenå.

Falsk millionær på spil igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce