Faktatjek: Sandt eller falsk om Assensskolen

Assensskolen har fået et dårligt omdømme i lokalsamfundet. Fyens Stiftstidende har faktatjekket tre påstande baseret på debat om skolen. Foto: Michael Bager

Faktatjek: Sandt eller falsk om Assensskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidende har faktatjekket tre påstande, som er baseret på debat om Assensskolen i lokalsamfundet og på sociale medier. Assensskolens økonomi er presset, blandt andet af faldende elevtal, og forældrebestyrelsen oplever, at der er forældre, der vælger skolen fra, fordi der florerer negative historier i lokalsamfundet.

1. I nogle klasser er 80 procent af eleverne tosprogede

Assensskolen har 366 elever, hvoraf 33,6 procent er tosprogede elever fra 19 forskellige nationaliteter.

I skolens i alt 19 klasser fra 0.-9. klassetrin har fire klasser en andel af tosprogede elever på 50 procent eller derover. I en enkelt klasse på en årgang, hvor der kun er et spor, er der 80 procent tosprogede elever.

De tosprogede elever udgør mellem 18 og 80 procent af eleverne i klasserne.

Kilde: Assensskolen.

2. Eleverne lærer ikke nok på Assensskolen

Ifølge Undervisningsministeriets statistikbank www.uddannelsesstatistik.dk ligger Assensskolen i de fleste af fagene ved 9. klasses afgangsprøve i skoleåret 2017/18 på niveau med, hvad man kan forvente, når man indregner socioøkonomiske referencer - altså elevernes sociale baggrund.

Kun i mundtlig dansk og samfundsfag ligger Assensskolen under det forventede niveau, når man medregner social baggrund.

Kilde: Undervisningsministeriet.

3. Elever og forældre flygter fra skolen

Assensskolens elevtal er fra 1. januar 2018 til 1. december 2018 faldet med 63 elever. Ifølge skoleleder Trine Traun er under 10 elever flyttet fra skolen. Det resterende fald i elevtal begrundes i faldende børnetal, som betyder, at der er flere elever, der går ud af 9. klasse, end der starter i 0. klasse, samt at forældre i højere grad vælger andre skoler, når deres børn skal begynde i 0. klasse.

I skoleåret 2018/19 går der eksempelvis 66 elever i 9. klasse på Assensskole, mens den foreløbige prognose viser, at der kun starter 14 børn i 0. klasse efter sommerferien. Det kan dog være svært at forudsige elevtallet, fordi der er frit skolevalg, så prognosen er behæftet med en vis usikkerhed.

Kilde: Assens Kommune og Assensskolen.

Faktatjek: Sandt eller falsk om Assensskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce