Fællesskibet får 10.000 kroner

Assens Kommune har givet 10.000 kr. til projektet Fællesskibet, som Morten Risom har arbejdet på siden efteråret. Formålet med Fællesskibet er at sætte fokus på danskernes forbrugsmønstre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fællesskibet får 10.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommunes Lokalsamfundspulje skyder penge i skib med bæredygtigt budskab.

Snave: Når projekt Fællesskibet er færdigrenoveret, påbegyndes den egentlige rejse, som handler om at oplyse unge om, hvordan man lever bæredygtigt. Med 10.000 kr. fra Assens Kommunes Lokalsamfundspulje kan sejlet nu slås bredere ud end først planlagt. Det fortæller Morten Risom, som står bag Fællesskibet, han siden efteråret har bygget på.

- Jeg er super glad for tilskuddet på 10.000 kroner. Det muliggør fortsættelsen af projektet, og det gør, at vi kan inddrage hele lokalsamfundet til forskellige events i løbet af foråret, når projektet skal søsættes, fortæller en glad Morten Risom.

Projektet startede som en del af Morten Risoms speciale på DTU, hvor han er uddannet civilingeniør. Her skrev han om bæredygtighed, og i samarbejde med den landsdækkende miljø- og ungdomsorganisation, Ung Energi, søsatte han projekt Fællesskibet i efteråret.

Besætningen skal eksperimentere

Skibet er bygget med meget simple materialer, og i løbet af sommeren skal der bo en besætning, der svarer til en hel husstand. Under et sommertogt med planlagte stop i flere forskellige danske havne vil besætningen eksperimentere med strøm-, mad- og energiforbrug.

- Bæredygtighed er ikke nødvendigvis noget, hvor vi bare skal spare. Det er en måde at finde ind til de mere simple værdier, som ligger i os alle sammen og bunder i fællesskab og den følelse, vi får, når vi laver noget selv. Det er tanken om en mere minimalistisk livsstil, som vi især har fokus på her, siger Morten Risom og tilføjer, at det gode ved en båd er, at der ikke bare kommer strøm gennem en stikkontakt, og der kommer heller ikke bare vand og varme.

- Her skal du selv generere den energi og det vand, du bruger. Der kommer også til at være forsøg med madforbrug. Det er relevant, fordi en tredjedel af alt det mad, der produceres i verden, ender som affald, siger Morten Risom.

Fællesskibet søsættes til maj enten i Assens Havn eller i Avernæs Havn. Lige nu står den i skolegården på Dreslette Skole.

Fællesskibet får 10.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce