Fælles faglighed i børnehaver

Det kastede festivitas af sig, da områdeleder i Børnehusene i Assens, Karin Ladefoged, afslørede skiltene foran institutionerne. Her er det skiltet foran Fuglereden.
Foto: Picasa

Fælles faglighed i børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag i sidste uge blev nye skilte afsløret foran de tre kommunale børnehaver i Assens.

Institutionerne Krummeluren, Fuglereden og Østerled har tidligere været selvstændige børnehaver. Men fra nu af er de officielt en del af Børnehusene Assens.

Og det er der ifølge formanden for bestyrelsen i Børnehusene, Line Ravn, flere gode grunde til.

- De nye skilte skal signalere og symbolisere, at børnehaverne nu hører sammen under fællesbetegnelsen Børnehusene i Assens. Med sammenlægningen er fagligheden i de tre børnehaver er blevet styrket. Blandt det samlede personale i de tre institutioner har eksempelvis fire pædagoger diplomuddannelser inden for blandt andet sprog og inklusion. Nu er der bedre mulighed for at rykke de pædagoger, der har de fornødne kompetencer, derhen, hvor deres faglighed er mest påkrævet, og dermed bliver pædagogfagligheden bredt ud over alle tre børnehaver, forklarer Line Ravn.

- Desuden vil alle nyansættelser også fremover være i Børnehusene og ikke i én bestemt institution. Dermed lever vi op til kerneopgaven om at give alle børn i Assens en børnehavetid med høj grad af pædagogisk faglighed.

Øget samarbejde

Der foregår allerede et samarbejde mellem ældstegrupperne i de tre institutioner. Men også på den front er der planer om at udvide samarbejdet.

- Fuglereden, Østerled og Krummeluren ligger inden for gå-afstand til hinanden, og derfor er det oplagt at øge samarbejdet til også at gælde fire-års-grupperne. Børnene skal jo i skole med hinanden på enten Assensskolen eller Standmølleskolen, når de er færdige med børnehavetiden. Det vil derfor lette overgangen fra børnehave til skole, når de på forhånd kender lidt til hinanden, fordi de har været sammen på udflugt og i andre forskellige sammenhænge, slutter Line Ravn, der er mor til Anton på fem år i Krummeluren.

Fælles faglighed i børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce