Får betinget dom: Tidligere byrådsmedlem er kendt skyldig i blufærdighedssag

Hans Bjergegaard var byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Assens indtil seneste kommunalvalg. Arkivfoto: Brian Karmark

Får betinget dom: Tidligere byrådsmedlem er kendt skyldig i blufærdighedssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75-årige Hans Bjergegaard, der er tidligere byrådsmedlem i Assens Kommune, er ved Retten i Odense dømt skyldig i blufærdighedskrænkelse af en kvindelig lejer.

Tidligere byrådsmedlem i Assens Kommune Hans Bjergegaard får en betinget fængselsstraf på 14 dage for blufærdighedskrænkelse af en 33-årig kvindelig lejer.

Sådan lød det i Retten i Odense fredag.

Prøvetiden er et år, og Hans Bjergegaard skal betale sagens omkostninger samt 5000 kroner i erstatning til kvinden.

Hans Bjergegaard har modtaget dommen. Det på trods af, at han under retssagen forklarede, at han ikke mente, han havde gjort noget, han kunne bebrejdes for.

Han erkendte i retten, at han har kysset kvinden og befølt hende på det ene bryst. Han har også haft hånden nede i kvindens bukser.

- Med vilje rører jeg hendes højre bryst. Det siger hun ingenting til. Når hun ikke reagerer på det, må hun reagere på noget andet. Derfor stikker jeg min hånd ned i hendes bukser, siger Hans Bjergegaard i retten.

Han afviste dog, at han skulle have haft hånden nede ved hendes skridt, som det beskrives i anklageskriftet. Han mener ikke, han nåede ned til underbuskerne.

Det bekræftede kvinden, der ikke kan huske, hvor langt Hans Bjerregaard nåede ned. Men hun fortalte også, at han forsøgte at åbne hendes bukser.

Hans Bjerregaard forklarede sin opførsel til retten med, at han ville se, hvor langt han kunne gå, selvom han ikke havde et ønske om, at der skulle ske noget seksuelt.

- Det handlede om at finde ud af, hvornår siger hun fra. Hvorfor ville hun ellers stå og hænge op ad mig, spurgte han.

Hans Bjergegaard forklarede, at han opfattede det, som om, kvinden lagde an på ham, og det blev han provokeret af, fordi han havde travlt.

Han var på kvindens adresse for at hente en affugter, han havde lånt hende. Men da han kom frem oplevede han, at kvinden "hang op ad ham".

Den kvindelige lejer forklarede i retten, at hun havde svært ved at stoppe Hans Bjergegaard.

- Jeg stivner som et bræt og tør ikke sige imod, fordi han er min udlejer. Jeg er bange for, at han vil smide mig ud. Jeg trækker mig og henter affugteren. Men han fortsætter inde i stuen. Han kysser mig med tungen og trækker op i trøjen, skubber bh'en væk og kysser mig på højre bryst på huden. Han holder om mig imens. Han forsøger at åbne mine bukser. men jeg når at bremse ham, forklarede kvinden.

Blufærdighedskrænkelsen er sket 31. juli sidste sommer.
Hans Bjergegaard er dømt skyldig i at have kysset og tungekysset en kvindelig lejer, taget hende på det ene bryst, kysset hende på det ene bryst og forsøgt at stikke hånden ned i hendes skridt.

Kvinden er i behandling for en psykisk sygdom og forklarede i retten, at hun har fået det værre efter hændelsen.

På tidspunktet for krænkelsen sad Hans Bjergegaard stadig i byrådet for Dansk Folkeparti i Assens Kommune. Han var blandt andet formand for miljø- og teknikudvalget.

Ved kommunalvalget sidste efterår fik han 52 personlige stemmer, men blev ikke genvalgt.

Da Hans Bjergegaard var byrådsmedlem og en offentlig kendt person på tidspunktet, hvor blufærdighedskrænkelsen fandt sted, fraviger vi vores normale princip om, at vi ikke skriver navne på personer, der får domme på under et års fængsel.

Artiklen opdateres.

Får betinget dom: Tidligere byrådsmedlem er kendt skyldig i blufærdighedssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce