Få tusinde kroner sender Else ud

Else Christiansen skylder lidt over 6000 kroner i ejendomsskat, men det er nok til, at hendes hus er røget på tvangsauktion. Hun har bedt Assens Kommune om et lån til betaling af ejendomskatter, men kommunen vil ikke låne penge til at dække den gamle gæld.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Få tusinde kroner sender Else ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende betaling af ejendomsskat har sendt Else Christiansens hus på tvang. Hun kan ikke forstå, hvorfor kommunen ikke vil hjælpe hende

Holte: Lillejuleaften var det 37 år siden, Else Christiansen flyttede ind i sit hus på Holtevej i Holte mellem Glamsbjerg og Krengerup.

Men meget tyder på, at Else Christiansen har holdt sin sidste jul på Holtevej. I næste uge kommer hendes hus nemlig på tvangsauktion.

Det skyldes, at hun ikke har betalt ejendomsskat siden 2006. Samlet set er skattegælden kun på lidt over 6000 kroner, men med diverse gebyrer nærmer den samlede gæld sig 50.000 kroner, og det er nok til at sende Else Christiansen på gaden.

- Jeg tør slet ikke tænke på det, sukker Else Christiansen, mens hun sidder i sit hjem, der bærer præg af, at hun har boet der i mange år.

Hundredvis af små figurer står overalt i den lavloftede stue og kæmper om pladsen med julepynten.

Hendes deroute begyndte for et par år siden, da hendes søn flyttede hjem til hende.
Else Christensen riskerer at blive smidt ud af sit hus, fordi hun ikke har betalt ejendomsskatter. Foto Birgitte Carol Heiberg
Else Christensen riskerer at blive smidt ud af sit hus, fordi hun ikke har betalt ejendomsskatter. Foto Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ingen penge til regninger

Hans børn var af og til også på besøg, så både varme- og elregningen steg så meget, at Else Christiansen havde problemer med at betale sine regninger.

- Så det var skatten, det gik ud over, fortæller Else Chris-tiansen, der i næste måned fylder 70 år og har folkepen-sion som sin eneste indtægt.

I foråret sagde Assens Kommune stop for kreditten, og Else Christiansens hus kom på tvangsauktion.

I desperation kontaktede hun kommunen og bad om et lån på 30.000-35.000 kroner, som gælden lød på på daværende tidspunkt.

En lov giver nemlig folk på over 65 år mulighed for at få lån fra kommunen til at betale ejendomsskatter, og lånet skal først indfries, når ejendommen bliver solgt, eller ejeren dør.

- Jeg tilbød, at de kunne trække 1000 kroner af min pension om måneden i afdrag, men jeg fik et afslag fra kommunen, siger hun.

Tvangsauktionen i juni førte ikke noget med sig, så hun fik en ny frist til at afværge et salg af huset, men heller ikke hendes bank så sig i stand til at låne hende penge.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Hjælp fra advokat

Else Christiansen fik advokat Niels Magnussen til at assistere. Han tog fat i kommunen, som fastholdt sit afslag.

Den anden tvangsauktion i august blev udsat, så Else Christiansen fik endnu en chance til at beholde huset.

Niels Magnussen klagede over afgørelsen til statsforvaltningen, som afslog at behandle sagen, fordi Else Chris­tiansen havde klaget over den for sent.

I oktober kontaktede Niels Magnussen formanden for Social- og Seniorudvalget i Assens Kommune, Lene Due (S), og bad kommunen om at tage sagen op til fornyet behandling, fordi han mente, at afslaget var bygget på forkerte forudsætninger.

Men kommunen holdt igen på sin ret, og Niels Magnussen konstaterede i et brev til Else Christiansen, at han ikke så nogen anden mulighed for at skaffe pengene til at afværge tvangsauktionen.

Den finder nu sted den 7. januar, og Else Christiansen frygter for fremtiden.

Hun har ikke lyst til at sidde i en ældrebolig, og hun peger på, at de penge, kommunen skal bruge på at huse hende, kunne den i stedet give hende som lån, så hun kan blive boende i huset.

- Det er jo ikke penge, jeg forlanger af dem. Det er et lån, siger Else Christiansen, som er overbevist om, at hun kan betale lånet tilbage.

Hendes værste frygt er, at hun bliver sendt til St. Dannesbo.

- Hvad skulle jeg der? Jeg er snart 70 år, og jeg er hverken alkoholiker eller stofmisbruger, siger Else Christiansen.

Få tusinde kroner sender Else ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce