Etablerede virksomhed sidste år: - Det er gået slag i slag siden

Nichlas Vilsmark tænker om det at drive sin blomsterbutik, som når man driver en Michelin-restaurant. Blik for detaljen og god kvalitet, forklarer han. Foto: Maja Tvilum Lauridsen

Etablerede virksomhed sidste år: - Det er gået slag i slag siden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nichlas Vilsmark åbnede Blomstersymphonien i juni 2017. Inden da boede han i London og har taget erfaring med sig fra den pulserende storby til Assens.

Nichlas Vilsmark flyttede sidste år fra London til Ebberup og åbnede kort tid efter Blomstersymphonien i Østergade i Assens By. Dermed bliver butikken en del af statistikken over nye virksomheder i kommunen.

- Der var en niche, som jeg mente, at jeg kunne udfylde. Jeg tænkte, at jeg kunne give en anden vinkel på brugen af blomster. Høj kvalitet i designet og produktet til en rimelig pris, siger ejer af Blomstersymphonien, Nichlas Vilsmark.

Det var ikke tilfældigt, at butikken skulle ligge i Assens. Blomsterbinderen kommer nemlig oprindeligt fra Ebberup.

44-årige Nichlas Vilsmark nåede at bo 15 år i London, hvor han også dér var selvstændig blomsterdekoratør.

Kok og blomster

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at han skulle ende med at bruge sit voksne liv på blomsterkunsten og åbne en butik i Assens. Og så alligevel.

- Jeg tog faktisk til London for at undslippe alt, hvad der hed blomster. Jeg ville uddanne mig til kok. Og jeg arbejdede da også som kok i fem år. Sideløbende lavede jeg lidt blomster til restauranter, og det greb bare om sig, forklarer Nichlas Vilsmark.

Hurtigt fik han bygget en klientbase op, som var noget spektakulær.

- Jeg har lavet mere en 700 bryllupper i London for alle budgetter. Mange indiske bryllupper som varer fire dage i træk. En del af mine klienter har været på Forbes 500, så det gør jo selvfølgelig en forskel og er en erfaring, jeg kan trække på, når jeg arbejder med blomsterne herhjemme også, siger Nichlas Vilsmark.

Men det er ikke de prestigefulde klienter, han har arbejdet med, som har været nøglen til succes.

- Jeg tror på, at når man laver et ordentligt stykke arbejde, så er den bedste måde at få succes på, når man er konsekvent i sit arbejde. Levér kvalitet til folk, og så skal de nok snakke om dig.

Passion

Inden Nichlas Vilsmark åbnede sin blomsterbutik i Assens, var han ikke i tvivl om, at hans butik ville blive et hit. Udover Blomstersymphonien er der én anden blomsterbutik i byen. Og Nichlas var sikker på, at han kunne tilføre noget nyt.

- Jeg laver det med en anden vinkel. Og med en anden vinkel mener jeg, at jeg gerne vil forny mig hele tiden. Jeg har ikke lyst til at blive ved med kun at lave det samme, som blomsterbutikker har lavet de seneste 30 år, forklarer han.

Faktisk kan han slet ikke lade være med at holde øje med, hvad der rør sig på blomstermarkedet.

- Jeg har lyst til hele tiden at forny mit arbejde, fordi det er min passion. Man kan ikke tro, at man bliver millionær af at være blomsterdekoratør eller blomsterhandler. Det bliver en livsstil mere end noget andet. Det er hårdt arbejde. Derfor er du nødt til at have passion for faget, og du er nødt til at blive begejstret, når der kommer noget nyt på markedet, som får dig til at sige wow - det kan være en ny type rose, forklarer blomsterdekoratøren.

I alt er der 5 ansatte i butikken. Blomstersymphonien holder sommerferielukket fra 21. juli til 6. august.

Etablerede virksomhed sidste år: - Det er gået slag i slag siden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce