Et udbytterigt besøg


Et udbytterigt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDVEKSLING: Studerende og værtsfamilier lærer både om sig selv om hinanden, når ICYE sender unge mennesker jorden rundt
AARUP: Pigen er indisk, sproget er engelsk og den midlertidige postadresse er dansk.

Men Jennifer Pais smil er universelt - og den slags kommer man ofte betydeligt længere med end mange ord.

Den 24-årige nyuddannede socialrådgiver, der stammer fra den sydindiske by Mangalore har været i Danmark i tre måneder som udvekslingsstudent gennem den internationale organisation International Culturel Youth Exchange (ICYE).

Og hun nyder livet i fulde drag.

- Det er utroligt spændende at være her i Danmark, selv om det er dybt forskelligt fra det jeg kender. Danmark og Indien er som nat og dag. Men det her er en perfekt måde, at lære et lands kultur og måden i lever at kende på. Det kan man ikke læse sig til eller se i fjernsynet, siger Jennifer Pais.

Rutineret værtspar

Egentlig "bor" hun i Lynge på Sjælland, men i denne uge er hun på ferie i Aarup hos sin værtsfars søster Lene Pedersen og hendes mand Poul i Aarup.

Det højfynske ægtepar har selv haft seks udvekslingsstuderende boende i løbet af de efterhånden mange år, de har fungeret som værtsfamilie.

- Det kom sig egentlig af, at vi så en annonce i avisen, hvor ICYE efterlyste en værtsfamilie til en dreng fra Honduras. Den annonce svarede vi på og bad om at få en pige i stedet for, fordi hun så kunne falde ind i hverdagen med vore egne to døtre, fortæller Lene Pedersen om parrets første udvekslingsstudent, Paloma fra Mexico.

- Det endte så faktisk med, at vi i en periode have to boende. For den unge mand fra Honduras og den familie han først var tildelt fungerede ikke rigtigt sammen. Men det er en helt anden historie, siger Lene Pedersen.

En livsstil

Hun og manden Poul kan allerede se tilbage på en række gode oplevelser som værtsfamilie.

- Det er lidt en overvindelse, at lukke sit hjem op for andre på den måde, men jeg kan kun anbefale folk at prøve. Det giver nogle venskaber for livet og bliver lidt af en livsstil. Vi plejer at sige, at de udvekslingsstuderende skal behandles som en del af familien. Så det er hverken en gæst eller en au pair-pige, der kommer til ens hjem. Det skal man selvfølgelig være indstillet på, fortæller Lene Pedersen, hvis seneste "familiemedlem" - Aivars fra Letland - blev boende noget længere end egentlig planlagt.

- Han skulle være hos os i et år, men besluttede sig så for, at han gerne ville blive i Danmark og læse videre. Så han boede hos os i to år. Han er lige flyttet til Odense, hvor han læser på Tietgenskolen, men betragter stadigvæk vores hus som sit hjem. Og den slags er jo dejligt, siger Lene Pedersen, der sammen med sin mand hold sommerferie i Letland i år. Her boede de hos Aivars forældre.

Med andre briller

- Vores yngste datter skal ud at rejse nu her. Og hun har aftaler med en pige fra Indien vi tidligere haft boende. Hende skal hun besøge. Så skal hun besøge Jennifer her, når hun vender tilbage til Indien til august og hun skal over at besøge Paloma i Mexico. Det giver nogle gode kontakter rundt om i verden, smiler Lene Pedersen.

Men det drejer sig nu ikke kun om forbindelser rundt om i verden.

- Vi lærer jo en masse om de lande de unge mennesker kommer fra. Og også om os selv. Når de spørger os hvorfor vi gør som vi gør, så bliver vi nødt til at kigge på os selv og vores måde at leve på fra en anden synsvinkel. Og det er både sundt og lærerigt, mener Lene Pedersen.

Jennifer Pais fryder sig over, at der endnu er lang tid til hun skal hjem til Indien. Selv om der naturligvis er ting, hun savner.

- I danmark er alting meget organiseret. Nogen gange kan jeg godt savne en omgang indisk kaos, smiler hun.

Et udbytterigt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce